Intet bud på Torres

Liverpool har ikke mottatt noe bud fra Chelsea på Fernando Torres. Treningskamp mot Villarreal bekreftet. Torres hyller fansen. Blatter møter motbør i EU. Bostock linkes. Broadgreen vant.

Liverpool Echo skriver i dag at Chelsea slett ikke har lagt inne noe bud på Fernando Torres. Spanske medier hevdet i går at Roman Abramovich hadde lagt inn et bud på 50 millioner euro for Liverpools toppscorer. Dette avkrefter Tony Barrett i dagens Echo.

- Liverpool har ikke mottatt noe bud på sin stjernespiss, og et slikt bud vil uansett bli møtt med en kald skulder, skriver Barrett.

Det blir treningskamp mot Villarreal
Echo bekrefter også det vi antydet i går, nemlig at Liverpool skal spille en preseason-kamp mot Villarreal på El Madrigal i sommer. Dette er en kamp som Liverpool lovet å spille i forbindelse med overgangen til Jose Reina fra nettopp Villarreal til Anfield-klubben i 2005. Lokalavisen kan ikke bekrefte noen dato for kampen, selv om det har vært antydet at den vil finne sted onsdag 30.juli.

- Fansen har inspirert meg
Liverpools toppscorer, Fernando Torres, hyller i dag Liverpools supportere som sin store inspirasjonskilde. Spissen gjorde sitt 24.ligamål i søndagens sesongavslutning på White Hart Lane. Dermed tok han også scoringsrekorden for en utenlandsk debutant i Premier League fra Ruud van Nistelrooy.

- Supporterne støtter spillerne, uansett hvem som er ute på banen. De trives når de ser nøkkelspillere spille, ettersom Liverpool har mange store spillere, men Liverpool vil alltid fremstå som et lag. Fansen støtter laget til siste slutt selv når det ikke går så bra. Det er den store forskjellen fra fansen i Spania. Der er ikke spillerne verdt å bære trøyen når ting ikke går bra. I Liverpool bærer en spiller trøyen fordi han fortjener det. Fansen krever innsats og lidenskap. Gir du det, har du vunnet deres støtte, sier Torres til Echo.

- Jeg så virkelig frem til å komme til Liverpool. Det var en utfordring, og jeg visste at det ville bli stilt høye forventninger til meg. Heldigvis har alt fungert bra fra dag en av, og mine lagkamerater har hjulpet meg med å finne meg til rette. Jeg skylder dem en stor takk.

- Jeg har alltid trodd at du må gi for å få. Når du kommer til et nytt sted må du være lærevillig og også være villig til å lytte til råd. I Liverpool ønsker vi alle det samme. Vi ønsker å hjelpe hverandre med å nå våre mål. Folk er veldig profesjonelle her.

- Jeg savner ikke en gang været i Spania, selv om jeg av og til savner å ha mine venner og min familie rundt meg. Men de er ofte over, så det går bra. Det er jo ikke snakk om mer enn et par timers flyreise.

Nå som klubbsesongen er over, venter EM og spill for Spania i Østerrrike og Sveits for Torres.

Blatter møter sterk motbør i EU
Som vi nevnte tidligligere i dag skal FIFA behandle Sepp Blatters forslag om at lag ikke kan ha mer enn fem utlendinger i startoppstillingen under sin kongress i Sydney i slutten av mai. Men EU-parlamentet har allerede forkastet forslaget. Det skjedde på torsdag, da Blatters forslag ble nedstemt med 518 mot 49 stemmer. EU-parlamentet støtter i stedet UEFA sitt forslag om at lagene forplikter seg til å stille med flere egenavlede spillere. UEFA sitt forslag diskriminerer imidlertid ikke på grunnlag av nasjonalitet, slik Blatters gjør.

- Parlamentet ber alle sine medlemsland og tilsluttede idrettsforbund om å avstå fra å introdusere nye regler der folk blir diskriminert på grunnlag av nasjonalitet, slik som for eksempel FIFAs "6+5"-regel legger opp til. I stedet oppfordrer vi til at det innføres regler der det kreves at lagene benytter et minimum av egenavlede spillere, uavhengig av nasjonalitet, heter det i en uttalelse fra EU-parlamentet.

FIFA skal ikke være videre begeistret for UEFA sitt forslag, og mener at dette vil føre til at storklubbene henter utlendinger i meget ung alder. UEFA sier på sin side at Blatters forslag er umulig å gjennomføre i EU, ettersom det strider mot loven om fri flyt av arbeidskraft.

Det vil uansett være lite lurt av Liverpool og andre engelske klubber å kvitte seg med britiske spillere i sommer, da kvoten for "club-trained players" og "association-trained players" øker fra 3+3 til 4+4 spillere i europacupene neste sesong.

Bostock linkes
Liverpool er en av flere storklubber som linkes til tenåringsfunnet John Bostock. Den 16 år gamle Crystal Palace-spilleren følges visstnok også av Tottenham (som skal være favoritter til å sikre seg hans underskrift), Arsenal, Chelsea, Manchester United og Barcelona.

Bostock er født 15.januar 1992. Midtbanespilleren har allerede rukket å spille fire førstelagskamper for Crystal Palace. Han debuterte for klubben i en alder av 15 år og 287 dager, og han har alderbestemte landskamper for England både på U16 og U17-nivå. Han har også vært kaptein for sistnevnte lag.

Broadgreen vant på Anfield
Rafael Benitez var tilstede på Anfield i går kveld da Broadgreen International slo All Saints Catholic High School fra Kirkby 3-1 i finalen av skolefotballen (Liverpool Echo Cup Final) i Liverpoool.

- Jeg fikk med meg mesteparten av andre omgang, og det var en flott kamp. Spillerne var talentfulle og spilte med stor iver og innsats. Det må ha vært en opplevelse for dem å spille på Anfield. Jeg syntes det var morsomt, kommenterte Liverpool-manageren til lokalavisen.