Irwin trives på Melwood

17 år gamle Steven Irwin ble forfremmet til Melwood i sommer. Nå tar den unge forsvarsspilleren mål av seg til å kapre en fast plass på reservelaget kommende sesong.

Scouseren Steven Irwin ble forfremmet til Melwood i sommer, etter ni år på Liverpools akademi. Nå forteller han hvordan Gary Ablett har gjort ham til en bedre spiller. 17-åringen beskriver treningene med reservelaget som mer intense enn de øktene han var vant med fra akademiet.

- Gary Ablett er en utmerket trener. Jeg har lært så mye fra ham og de andre trenere. Jeg prøver å ta til meg så mye som jeg kan, og håper det skal få fart på utviklingen min, sier Irwin til Liverpoolfc.tv i dag.

- Det er til stor hjelp å bli trent av noen som har spilt førstelagsfotball for klubben. Gary er veldig lidenskapelig, og ønsker at alle skal gjøre det bra. Han er hele tiden der for å hjelpe oss, og han har utvilsomt hjulpet meg allerede.

- Tempoet på treningene er mye høyere på Melwood enn jeg har vært vant med fra akademiet. Du trener med bedre spillere, noen ganger også førstelagsspillere som trener med reservelaget. Treningene er mer intense, og det er et flott treningsmiljø.

Irwin, som vokste opp i bydelen Childwall, har vært tilknyttet Liverpools akademi helt siden han var åtte år gammel. Høydepunktet i akademikarrieren var da han kom inn fra benken i FA Youth Cup-finalen på Old Trafford i 2006. I fjor var han kaptein for U18-laget før han ble kalt opp i reservelagstroppen i forbindelse med Dallas Cup i vår.

- Jeg fikk noen treningsøkter med reservelaget også sist sesong, og så ble jeg spurt om å være med til Dallas. Der gjorde jeg det bra, og har etter det trent med reservelaget, forteller gutten som har vært Liverpool-supporter all sin dag.

- Jeg var meget glad for å bli permanent flyttet opp til Melwood i sommer. Her ser du alle de store spillerne hver dag, og du vet at dette er stedet å være som fotballspiller. Alle gutters drøm.

- Jeg har spilt på Anfield et par ganger i juniorcupen, og kampen jeg husker best er den mot Arsenal i fjor da jeg scoret og vi vant 1-0. Det var mange fans på The Kop, så det var en stor opplevelse, uttaler forsvarsspilleren.

- Målsettingen min denne sesongen er å spille meg til fast plass på reservelaget, og spille så mange kamper som mulig for dem, slik at jeg får vist Gary og Rafael Benitez hva jeg er kapabel til.

- Min overordnede målsetting er å spille fast på Liverpools førstelag, avslutter den målbevisste scouseren.