Javier ble crazy

Javier Mascherano innrømmer at han ble gal da han scoret sitt første mål hjemme på Anfield lørdag. Rafa tror Javier vokser på scoringen. Kewell med landslaget. Omstridt dommer.

Ble helt gal

Alle som så Reading-kampen lørdag så hvor utrolig glad argentinske Javier Mascherano ble etter å ha scoret sitt første Liverpool-mål på de 44 kampene han så langt har spilt for klubben, og det foran The Kop. Nå går han imidlertid ut og sier at laget går foran alt.

Mascherano spilte en ny fantastisk kamp i helrødt mot Reading, og kronet det hele med et nydelig utlikningsmål fra 17-18 meters hold etter 19 minutts spill. Han innrømmer at han hadde problemer med å holde beina på bakken etter at han så ballen fyke i nota.

- Det var et utrolig øyeblikk. Jeg har ikke scoret et eneste mål siden jeg var i River Plate, så å score ett mål for Liverpool, og det foran The Kop, er veldig spesielt. Jeg kan virkelig ikke beskrive den grelden, men jeg vet jeg feiret som om jeg skulle blitt gal. Noen i garderoben sammenliknet meg med Inzaghi i Champions League-finalen. Det betydde så mye for meg og var så viktig for laget også, fordi vi lå ett mål bak, sier Mascherano.

Etter 2-1-seieren over Reading, som brakte laget tre poeng foran Everton (etter de blås tap for Fulham) i den viktige kampen om fjerdeplassen, utfordrer Rafael Benitez Mascherano til å treffe målet enda mer regelmessig.

- Javier har talentet som skal til for å score mange mål. Vi har sett det tidligere at Mascherano er god fra kanten av boksen. Men det er ikke normalt for ham, all den tid han er defensiv midtbanespiller og spiller dypere enn Gerrard og Torres. Han kan imidlertid gjøre det, fordi han har kraften og kvaliteten som skal til, sa Rafa etter argentinerens første i den rød trøya. Manageren mente at han for alvor nå har vist at han er verd den prisen LFC betalte for ham.

- Når du har en spiller i ett år og du vet hvor god han er, så vet du av og til at du bare har å punge ut de pengene klubben vil ha. Du ser lag som bruker 20 millioner pund på to eller tre midtbanespillere. Vi visste at denne spilleren var god, og at vi trengte å bruke de pengene han var verd. Balansen er nøkkelen. Å ha folk som kan arbeide hardt, men som også har kvaliteten som skal til.

Mascherano trodde hans manager dro en spøk.

- Jeg er klar over min rolle i laget. Det ville vært hyggelig å score flere mål, men jeg tror ikke det er så mange defensive midtbanespillere som scorer så mange mål. I denne posisjonen må man ligge dypt og forsøke å beholde balansen i laget og det er først og fremst det viktigste for meg. Jeg vil forsøke å score flere mål, men jeg vet jeg må gjøre jobben min først.

Fabio Aurelio, som scoret sitt første mål for Liverpool borte mot Bolton tidligere i måneden, sa at alle på Anfield var glad for å se at den populære argentineren endelig kunne bryte barrieren og score et mål.

- Javier har hatt en fantastisk sesong, han arbeider hardt for laget og er det en som virkelig fortjener å oppleve et slikt øyeblikk, så er det han. Alle var glade på hans vegne, sa brasilianeren.

 

Kewell til Singapore med landslaget
Harry Kewell er gitt lov til å bli med det australske landslaget til Singapore på treningsleir. Nå går den australske landslagssjefen, Pim Verbeek ut og oppfordrer 29-åringen til å bruke denne muligheten til å bruke denne tiden for å vise at han fortjener en plass på Liverpools lag. Rafael Benitez har tidligere sagt at han tror det vil bli vanskelig for Harry å slå tilbake og få til en forlengelse av kontrakten med Liverpool. Men Verbeek tror Kewell kan greie det.

- Liverpool er en av de største klubbene i verden. De har pengene som skal til for å kjøpe de beste spillerne i verden. Det er opp til Harry å vise at han er god nok til mer spill i Liverpool. Dette er bra for han, og bra for oss, fordi Kewell er nødt til å vise at han er god nok for oss også, sier landslagssjefen.

Misfornøyd med dommeren
Reading-manager Steve Coppell var ikke fornøyd med dommer Andre Marriner på Anfield lørdag. Rafael Benitez legger heller ikke skjul på at dette ikke var den beste kampen Marriner har dømt.

- Jeg velger å ikke si noe om dommeren, men registrerer at vi var fornøyde og våre motstandere ikke var fornøyde. Jeg tenker blant annet på da Arbeloa ble truffet av en albue. Alle kunne se det, og Alvaro blødde. Dommeren sa nei. Blodet som kom, burde være bevis godt nok.

Coppell ville ha straffespark etter en hands på Steven Gerrard i sluttminuttene.

- I situasjonen før, burde Xabi Alonso hatt frispark, uansett. Jeg har snakket med Steven om situasjonen. Han fortalte meg hva han gjorde og ikke gjorde, og for meg er ikke det en hands, sa Benitez.