Javier og Albert går for seier

Javier Mascherano og Albert Riera mener det er på høy tid at Liverpool tar tre poeng igjen, mot Blackburn i morgen, etter to strake 0-0 kamper i ligaen. Begge respekterer Rovers, men mener de likevel er mulig å ta alle tre poengene fra dem.

Javier Mascherano ble hvilt og satt på innbytterbenken da Liverpool spilte 0-0 mot West Ham mandag kveld. Mot Blackburn i morgen regner argentineren med å være tilbake i startoppstillingen. Midtbaneterrieren mener det er på tide at de røde begynner å plukke trepoengere igjen.

- Noen ganger er det viktig å vinne selv om du ikke spiller bra. Det viser nemlig at laget er i stand til å finne løsninger selv på dårlige dager. Vi har klart dette før, og vi vet vi kan gjøre det igjen. Poengene er det som teller, uttaler argentineren til Liverpool Echo.

- Vi er ikke bekymret. Vi vet vi må spille bedre, men vi vet også at vi har spillere som kan klare det. Det viktigste i ligaen er å holde koken. Vi topper tabellen og har gjort en god jobb så langt, selv om vi kan gjøre det enda bedre, legger han til.

Lagkamerat Albert Riera mener også at de røde kan bedre enn hva de har fått vist den siste tiden.

- Vi er fornøyd med å toppe tabellen, men vi føler at vi kan bli bedre som lag, sier han til Echo.

- Vi hadde nok vært fornøyd med å toppe tabellen ved inngangen til desember måned om noen hadde spurt oss før ligastart. Det faktum at vi nå leder serien er veldig positivt, men vi er likevel skuffet fordi vår posisjon kunne ha vært enda bedre, uttaler spanjolen.

- Vi kastet bort to poeng mot West Ham på mandag. Det forventes at vi skal vinne på Anfield. Men vi kan ikke dvele ved det. Nå må vi bare konsentrere oss om våre arbeidsoppgaver. Klarer vi å ta flere poeng enn lagene rundt oss fremover, vil vi beholde posisjonen på toppen av tabellen.

- Selv om vi er skuffet over at vi ikke har sanket flere poeng, er det viktigste at vi leder ligaen. Nå må vi bare prøve å beholde denne posisjonen. Det er i grunnen greit å være skuffet når man er i en slik posisjon, for det viser at vi vet vi må jobbe hardt for å unngå å få samme følelsen igjen.

Liverpool har gjort bare ett mål på de tre siste kampene, uten at det bekymrer Riera nevneverdig.

- Selvsagt ønsker vi å score i alle kamper, men det er ikke alltid like enkelt å omsette ord i handling. Motstanderne kommer nesten alltid til Anfield for å prøve å ta ett poeng, og når de kun forsvarer seg kan det være vanskelig å skape sjanser. 

Mot West Ham hadde vi 17 cornere og noen få sjanser, men vi fikk ikke scoringen vi higet etter. Andrel lag ønsker også å vinne. Det er ikke bare Liverpool ute på matta. Men jeg føler meg trygg på at målene vil komme, og bekymrer meg ikke over det.

- Alt handler om laget. Alle spillere er avhengige av sine lagkamerater. Dersom laget ikke spiller bra, vil også individuelle spillere lide. Vi startet sesongen veldig bra, og vi topper ligaen og er allerede klare for avansement fra gruppespillet i Champions League. Det betyr at vi har gjort en bra jobb.

- Vi ønsker hele tiden mer. Det er en side ved dette laget som jeg liker.

- Blackburn-kampen blir en virkelig tøff batalje. Slik er denne ligaen. Alle ønsker å slå serielederen. Slik er fotballen. Du må være klar for enhver motstander, uansett hvor de ligger på tabellen. Vi må konsentrere oss, og jobbe veldig hardt. Det vil nemlig de også gjøre, noe som vil gjøre det vanskelig for oss.

- Vi respekterer Blackburn akkurat på samme måte som vi respekterer alle lag, men vi vet også at vi besitter nok kvaliteter og selvtillit til å ta alle tre poengene. Jeg liker ikke å snakke om motstanderen, men dersom vi gjør de riktige tingene er jeg sikker på at vi vil vinne. Alt handler om oss selv, og hva vi utretter.