Jevnt mellom Liverpool og Spurs

Liverpool møter tittelforvareren i Carling Cup på White Hart Lane. Jevnt mellom disse lagene i ligacupens historie. London-lag har vært Rafas banemenn i denne turneringen.

+ Liverpool og Tottenham har møtt hverandre seks ganger i ligacupen. Tre av kampene har vært spilt på White Hart Lane. Der har Liverpool vunnet én og Tottenham to. Totalt står Liverpool med to seirer, én uavgjort og tre tap.

+ Lagene møttes sist i kvartfinalen på White Hart Lane i 2004. Liverpool vant 4-3 etter straffesparkkonkurranse. Etter 120 minutter sto det 1-1. Begge målene kom i ekstraomgangene. Jermain Defoe sendte Spurs i ledelsen i det 108. minutt. Florent Sinama-Pongolle utlignet fra straffemerket åtte minutter senere. I straffesparkkonkurransen var det bare Darren Potter som mislyktes av de røde. Stephane Henchoz, Richie Partridge, John Welsh og Florent Sinama-Pongolle fant veien til nettmaskene.

+ De øvrige fem innbyrdes oppgjørene har endt som følger:
1998-99 Liverpool 1 Tottenham 3
1984-85 Tottenham 1 Liverpool 0
1981-82 Finale (Wembley) Liverpool 3 Tottenham 1
1972-73 Liverpool 1 Tottenham 1 , omkamp Tottenham 3 Liverpool 1

+ Liverpool har vunnet ligacupen flest ganger  - 7. Forrige triumf var i 2003.  Merseysiderne har også flest finaleopptredener  - 10. De røde vil forsøke å nå kvartfinalen for 19. gang.

+ Liverpool har mislyktes i å score i kun én av de siste 34 ligacupkampene. Det skjedde i 0-2-tapet mot Chelsea forrige sesong.

+ Dette er fjerde gang Liverpool har møtt tittelforsvareren. I 1980 ble det tap sammenlagt i semifinalen mot Nottingham F. I 2005 ble Middlesbrough beseiret i 4. runde på Anfield. Forrige sesong måtte Benítez' mannskap gi tapt for Chelsea.

+ Hver sesong under Rafael Benítez' ledelse har Liverpool blitt slått ut av ligacupen av et London-lag (2004/05 Chelsea, 2005/06 Crystal Palace, 2006/07 Arsenal og 2007/08 Chelsea).

+ Både Liverpool og Tottenham startet i 3. runde av Carling Cup. Tottenham beseiret Newcastle 2-0 på St. James' Park. Målscorere var Roman Pavlyuchenko og Jamie O'Hara.

+ Liverpool har kun ett tap denne sesongen. Det kom nettopp på White Hart Lane for 11 dager siden. Dirk Kuyt ga Liverpool ledelsen etter tre minutter, men et selvmål fra Jamie Carragher og en scoring på overtid fra Roman Pavlyuchenko sikret Tottenham en 2-1-seier.

+ Begge tapene Liverpool har gått på de siste 30 kampene har kommet i London. Den andre kom da Chelsea ble for sterke i semifinalen i Champions League i april.

+ Tottenham har vunnet ligacupen fire ganger. Tottenham vant forrige sesong 2-1 i finalen mot Chelsea etter ekstraomganger. Jonathan Woodgate scoret vinnermål etter at Dimitar Berbatov hadde utlignet fra straffemerket. Robbie Keane spilte i finalen for Spurs. Åtte fra vinnertroppen er ikke lenger på White Hart Lane.

+ Etter at Harry Redknapp tok over Tottenham er de ubeseiret på fem kamper. Fire av disse har endt med seier.

+ Darren Bent, sammen med Nicolas Anleka, er med 11 mål (cuper inkludert) mestscorende spiller i Premier League denne sesongen.

Tottenham seks site kamper: 23/10 Udinese (B) 0-2, 26/10 Bolton (H) 2-0, 29/10 Arsenal (B) 4-4, 1/11 Liverpool (H) 2-1, 6/11 Dinamo Zagreb (H) 4-0, 9/11 Manchester City (B) 2-1

Målscorere Tottenham (Ligacup i parentes) : Bent 11 (0), Pavlyuchenko 3 (1), Bentley 2 (0), Jenas 2 (0), Huddlestone 1 (0), Lennon 1 (0), O'Hara 1 (1), selvmål 3 (0).