Jokeren Babel fra benken?

Rafael Benitez antyder at han vurderer å ha Ryan Babel som et våpen fra innbytterbenken. Alvaro Arbeloa håper at Liverpool kan benytte psykologisk overtak og sine sjanser.

Det er ikke ventet at Rafael Benitez vil komme med noen overraskelser til kveldens laguttak mot Chelsea, men et par spørsmålstegn er det likevel.

I forsvaret benyttet Rafa Arbeloa, Carragher, Skrtel og Aurelio/Riise i den første kampen mot Chelsea. Steve Finnan og Sami Hyypiä er rutinerte alternativer, men den bakre fireren slapp Drogba og hans lagkamerater sjelden til på Anfield og Benitez bytter neppe på det forsvaret som avsluttet foran The Kop.

Arbeloa understreker de tankene som har kommet fra Liverpool de siste dagene, om at man er i form og har stor selvtillit før returen. Spanjolen håper også at tidligere triumfer i lignende kamper mot Chelsea kan ha en positiv innvirkning, dersom man setter sjansene sine.

- Champions League er alltid forskjellig, Liverpool har alltid hatt et godt lag i Europa og over de tre siste årene har vi spilt i to finaler, forklarer Alvaro.

- Kanskje har vi en psykologisk fordel siden vi har greid det tidligere. Chelsea vet at Liverpool er et tøft lag og måte og at vi har slått dem to ganger tidligere.

- Nøkkelen for oss er å være virkelig sterke i forsvar og ta vare på sjansene. I den første kampene hadde vi fire eller fem klare sjanser.

- Vi spilte virkelig bra i den første kampen. Vi hadde tro på at vi kunne slå Inter og Arsenal, og vi tror vi kan slå Chelsea. Vi må score, men vi har spillere med kvalitet.

- Vi har Pepe, slik at det ikke er noe problem om det skulle gå til straffespark, da han er den beste keeperen i verden til å redde straffespark.

Javier Mascherano og Xabi Alonso er bankers sentralt på midtbanen, og Steven Gerrard og Fernando Torres vil selvfølgelig starte på Stamford Bridge. Formspilleren Dirk Kuyt vil også få sin nye rolle ute mot høyrekanten. Det eneste spørsmålstegnet framover synes å være Ryan Babel. Rafa kan overraske med å ha med Peter Crouch fra start, eller gi Yossi Benayoun eller Jermaine Pennant en mulighet etter at begge dokumenterte bra form i siste kamp mot Birmingham. Manageren selv antyder i hvert fall at han ikke er fremmed for å ha Babel som et friskt våpen fra innbytterbenken. Det skjedde også da man spilte returen mot Arsenal i forrige runde.

- Noen ganger kan du forvente en meget god kamp fra Ryan, mens han andre ganger behøver tid før han kommer inn i en kamp, analyserer Rafa.

- Mot Chelsea borte i ligaen, synes jeg han var virkelig god fra start av mot Belletti. Han er en ung spiller, som behøver å bli mer stabil og slo rot i Premier League.

- Hand gjorde det bra mot Ferreira da han kom i gang forrige uke.

- Nøkkelen er om han kan starte på det nivået, eller om han kan komme fra benken og forandre noe.

- Han er en spiller med fart og dyktighet, en type som kan forandre kamper. De kan være matchvinnere.