Jokeren Benayoun ingen Garcia

Yossi Benayoun brukes mye som innbytter, og scorer mål. Han erstattet Luis Garcia, som bidro med viktige scoringer fra midtbanen, men Yossi synes ikke det er en riktig sammenligning.

Yossi Benayoun har etter hvert fått jokerrollen på laget til Rafael Benitez. Den vevre, tekniske og kvikke israeleren er ikke med i den startelleveren som Rafa har brukt de siste ukene, men han er gjerne den første som blir byttet inn. Da gjerne som en kant i 4-2-3-1 systemet, hvor han med sine kreative fibre kan bidra med noe nytt og annerledes. Aller best er han nok bak en ensom spiss, noe han ikke minst viste mot Birmingham på lørdag, men kaptein Steven Gerrard blokkerer gjerne den muligheten.

19 ganger har Yossi blitt byttet inn denne sesongen, og han har også nettet 11 ganger totalt. I Champions League har alle hans tre mål kommet i samme kamp, da de røde sendte Besiktas hjem som slakt og med 0-8 i bagasjen. Til onsdag er han igjen ventet å sitte på benken, og være en potensiell joker i returkampen mot Chelsea.

Benayoun kom som erstatter for Luis Garcia for snart et år siden. En annen spiller som gjerne var noe ut og inn av laget, men som vil bli husket på The Kop for sine vakre og viktige scoringer. Ikke minst i Champions League. Yossi Benayoun synes imidlertid ikke sammenligningen med Garcia passer helt.

- Jeg vet at Luis er en veldig god spiller som scoret mange viktige mål for Liverpool, sier Benayoun til LFC Magazine.

- Han gjorde det meget bra for klubben, men jeg er en annerledes type spiller.

- Jeg er heldig som også har scoret en del mål denne sesongen, men jeg vil ikke si at jeg har kommet for å gjøre den jobben som Luis gjorde i Liverpool.

- Jeg prøvde bare å gjøre mitt beste. Jeg prøver ikke å konkurrere med det antall mål som Luis scoret, eller noen andre for den del.

- Jeg prøver bare å tenke på mitt eget spill og hva som er best for laget.