Kameraten til Stevie G

Hvor mye innflytelse han har hatt på at Benitez nå jobber hardt med å sikre seg Gareth Barry skal være usagt, men Liverpools kaptein legger ikke skul på at han verdsetter allrounderen høyt.

De debuterte for England i samme kamp, mot Ukraina 31.mai 2000, og har siden vært svært gode venner. Steven Gerrard står nå med 65 landskamper, mens Gareth Barry har måttet nøye seg med 18 opptredener med de tre løvene på brystet.

Romkameratene fra landslaget kan også bli lagkamerater for Liverpool til neste sesong, hvis det lykkes de røde å sikre seg Gareth Barry. Det er nå som kjent at man fra Anfield har kommet med et bud for 27-åringen.

Det vil glede Gerrard, som verdsetter den allsidige Barry både som menneske og spiller. Dette er hva scouseren skriver om Gareth i sin biografi:

"Gareth ble en virkelig god venn av meg under Euro 2000, og han har vært det siden.

Vi bare traff tonen. I likhet med meg, var Gareth beskjeden og litt redd for de store navnene i troppen til England. Han fremstår også som en kar som ikke sier mye, men etter å ha delt rom med ham vet jeg at han har en fin humoristisk sans.

Jeg synes han var utmerket selskap. Vi spilte biljard og bordtennis, og spiste sammen. Vi har som et gammelt ektepar!

Alle vet hvilken glimrende spiller Gareth er. Jeg kan huske at han la inn noen crosseer fra venstre på trening og selv de erfarne spillerne på England så på hverandre og sa: ?Han Gareth Barry er det klasse over.""


Gareth Barry:

Født: 23.02.1981  Høyde: 183 cm  Vekt: 79 kg

325 kamper og 35 mål i Premier League for Aston Villa.
Ingen har flere kamper i PL for Villa.

Denne sesongen (pr 02.05): 35 kamper og 8 mål i PL. 5 gule kort.

18 landskamper for England.

Kåret til årets spiller i Aston Villa 2006/07.

Kaptein i Aston Villa fra og med sommeren 2007.