Kampen kan bli spilt i Valencia

Atletico Madrid v Liverpool kan bli spilt i Valencia. Barcelona og Sevilla er andre alternativer. Harmen mot UEFA til å ta og føle på i Liverpool.

Ifølge Liverpool Echo skal Valencia seile opp som det mest aktuelle alternativet dersom UEFA opprettholder sitt vedtak om at kampen mellom Atletico Madrid og Liverpool ikke skal spilles på Vicente Calderon i Madrid. Barcelona og Sevilla er andre muligheter.

Liverpools supportere begynner imidlertid å få mer enn nok av UEFA sine håpløse avgjørelser, som hele tiden ser ut til å ramme den røde hær som prøver å følge laget sitt.

- Når jeg først hørte om saken trodde jeg kanskje kampen ble flyttet til Real Madrids bane, Santiago Bernabeu, for å flytte kampen noe annet sted ville jo bare straffe Liverpools supportere mer enn noen andre, uttaler en forbløffet Liverpool-supporter John Mackin til Echo.

- Vi burde kanskje ikke bli overrasket over at kampen skal spilles 300 km unna Madrid, for vi Liverpool-supportere har jo allerede fått betale dyrt for UEFA sine håpløse avgjørelser. Fansen synes ikke UEFA å bry seg omi det hele tatt.

- Dette er en storkamp for Liverpools supportere. Det er ikke bare en Champions League kamp i en av Europas beste byer, men det er også Fernando Torres sin første kamp mot sin gamle klubb. Tusenvis av fans har allerede kjøpe billetter og betalt for reise og opphold. Å flytte kampen hundrevis av kilometer vekk så sent som dette er bare helt idiotisk.

Echo har også vært i kontakt med en talsmann for supporterunionen Spirit of Shankly.

- Dette er bare den siste av en rekke håpløse avgjørelser av UEFA. De virker helt ute av stand til å ta rasjonelle avgjørelser der i gården. Marseille-kampen var for to uker siden, og likevel har ikke UEFA klart å ta denne avgjørelsen før nå. Tenk på de supporterne som har vært heldige nok til å få tak i billetter, og som har ordnet sin reise og sitt opphold. Liverpool FC har allerede ordnet et detaljert sikkerhetsopplegg i samarbeid med Atletico og spansk politi.

- Vi oppfordrer UEFA til å revurdere denne avgjørelsen. Straffen mot Atletico bør først iverksettes etter Liverpool-kampen.

En annen supporter, Paul Anderson fra Orrell Park, er like oppgitt.

- UEFA sin avgjørelse om å spille kampen på nøytral bane er en vits. De burde da ha vært i stand til å komme frem til dette tidligere enn en uke før kampen. Dette er UEFA i et nøtteskall. Champions League-finaler på friidrettstadioner og i land der man trenger visa. Listen over tabber begått av UEFA begynner å bli lang.

Les Lawson i Liverpools offisielle supporterklubben reagerer også:

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor UEFA har ventet så lenge med å ta denne avgjørelsen. Dersom Atletico kan appellere frem til fredag og endelig avgjørelse først blir tatt på søndag, hvilken sjanse har supporterne til å gjøre om sine reiser? Svært mange fans har allerede booket sine reiser og hoteller i Madrid. Dette er en nøkkelkamp i gruppen, og det er en stor begivenhet ettersom Fernando Torres, Luis Garcia og Florent Sinama-Pongolle skal spille mot sin tidligere klubber.

- Dette kom helt ut av det blå, og folk venter fortsatt på hva som vil skje og hvor kampen vil bli spilt. Vi er selvsagt i kontakt med klubben, men det ser ikke ut som noen vil vite noe før senere i uken. Det er latterlig.

Til tross for de sterke protestene fra supporterne og Liverpool FC, insisterer UEFA-talsmann William Gaillard (bildet) på at organisasjonen ikke hadde noe annet valg enn å straffe Atletico.

- UEFA-presidenten har gjort det klart at vi ikke skal tolerere rasisme og vold, og det var apelyder mot Marseille-spillerne gjennom hele kampen på Vicente Calderon. Vi har hatt problemer i spanske byer også tidligere, ikke minst i Madrid. Oppførselen til spansk politi har vært et tema for UEFA lenge, etter måten de behandlet Tottenham-supportere på i Sevilla i april 2007. Måten de behandlet Marseille-fansen på kan ikke tolereres.

Gaillard avviser protestene fra supporterne, og insisterer på at fansen burde forstå hvorfor avgjørelsen er tatt.

- Vi er i kontakt med Liverpool, men vi vet ennå ikke hvor kampen blir spilt ettersom Atletico ikke har appellert avgjørelsen ennå. Vi ønsker selvsagt ikke at Liverpool-supporterne skal bli offer for sanksjonene mot Atletico. Det vil være urettferdig. Men UEFA kan ikke tolerere det som har skjedd, og det er jeg sikker på at fansen vil forstå, sier Gaillard, og viser med det at han nok en gang ikke er i nærheten av å være på bølgelengde med supporterne.

UEFA bryr seg ikke om fotballfans er konklusjonen til Tony Barrett i Liverpool Echo.

- Problemet er at idiotene i UEFA ikke skjønner noen verdens ting. De har aldri forstått fotballsupportere, og kommer aldri til å gjøre det, raser Barrett.

- UEFA har nok en gang klart å rote det til, og nok en gang er vanlige supportere ofrene, legger han til.