Keane klar for Liverpool

Robbie Keane har skrevet under på en fireårskontrakt med Liverpool FC. Det bekrefter Anfield-klubben på sine offisielle nettsider nå i kveld.

For fjorten år siden takket Robbie Keane nei til Liverpool og skrev i stedet under for Wolves fordi han fryktet han ikke ville få noe særlig med spilletid på Anfield. Nå har imidlertid Liverpool-supporter Keane fått sin drømmeovergang. Overgangen er den sjette store transferen som spissen har vært gjenstand for i løpet av sin karriere.

Robert David Keane ble født den 8.juli 1980 i Tallaght, Dublin. Han begynte karrieren i Crumlin United i sin fødeby. Deretter gikk ferden videre til Wolverhampton hvor han debuterte med brask og bram i en alder av bare 17 år, den 9.august 1997. Keane markerte seg nemlig ved å gjøre begge målene da Wolves slo Norwich 2-0. Han gjorde ni mål til for Wolves den sesongen, og ble klubbens toppscorer med 16 mål sesongen etter (1998/99).

I august 1999 ble han den dyreste britiske tenåringen noensinne, da han ble solgt til Coventry i Premier League for £6M. 12 mål på 34 kamper der gjorde ham til fritt vilt blant storklubbene i Europa. Ferden gikk videre til Marcello Lippis Inter Milan for £13M. Dessverre for Keane fikk Lippi sparken like etterpå, og iren spilte bare 13 kamper i Italia før han ble lånt ut til Leeds i desember 2000.

Ni mål på 14 kamper fikk Leeds-manager David O'Leary til å gjøre overgangen permanent for £12M i mai 2001. Men påfølgende sesong ble det bare ni mål i Leeds-trøya, og Keane ble solgt videre til Tottenham for £7M da Leeds havnet i finansielle vanskeligheter. I Tottenham fant imidlertid Keane sitt gamle jeg, og han noterte seg for imponerende 107 mål på 254 kamper på White Hart Lane.

Sin lange karriere til tross, Robbie Keanes merittliste er forholdsvis kort. Det eneste seniortrofeet han har vært med på å vinne er ligacupen med Tottenham, da Spurs slo Chelsea i finalen nå i vår.

Keane er den femte seniorspilleren som Rafael Benitez styrker troppen med denne sommeren. Fra før har som kjent Philipp Degen, Andrea Dossena, Diego Cavalieri og David N'Gog ankommet.