Keane utelatt - Arbeloa til Spania?

Robbie Keane var utelatt av Tottenham til treningskamp. The Times mener en overgang kommer stadig nærmere. Rafa har kanskje ikke råd til Barry. Arbeloa på vei tilbake til Spania?

The Times hevder at et klubbskifte for Robbie Keane fra Tottenham til Liverpool kommer stadig nærmere ettersom den irske angriperen var utelatt fra Tottenhams tropp til en treningskamp i Spania i går. Merseysiderne håper å fullføre en £18M-overgang over helgen. Til tross for at Tottenham har klaget Liverpool inn for Premier League for de rødes oppførsel i jakten på spilleren, så virker Tottenham å ha avfunnet seg med et salg av visekapteinen. Det understrekes ved at Juande Ramos hadde utelatt 28-åringen fra 19-mannstroppen til oppgjøret mot Hercules i Alicante.

Tottenham kom ikke med noe informasjon før kampen om årsaken til Keanes fravær. Spilleren antas ikke å være skadet, da han trente på onsdag. Dimitar Berbatov, som kan være på vei til Manchester United, var imidlertid å finne i startoppstillingen.

The Times mener at det umiddelbare gjennombruddet i Keane-saken vil reise tvil om Liverpool kommer til å kjøpe Gareth Barry fra Aston Villa. Til tross for at salgene av Scott Carson, John Arne Riise, Danny Guthrie og Peter Crouch har innbrakt cirka £20M, så skal Rafael Benítez ha blitt fortalt at det ikke finnes midler til å hente både Keane og Barry. Benítez skal være på jakt etter en klubb som er villig til å betale £16M for Xabi Alonso.

Rafa kan også være i ferd med å miste Alvaro Arbeloa. Den allsidige forsvareren har prestert stabilt etter £2,6M-overgangen fra Deportivo La Coruña i januar 2007, men det kom fram i går at 25-åringen har planer om returnere til Spania av personlige årsaker.

Transfersituasjonen vil bli klarere i dag når Alonso og resten av spanjolene returnerer fra ferie. Hvis Alonso insisterer på å bli, kan Rafa bli tvunget til å la interessen for Barry ligge til januar, spekulerer The Times. Det vil gi manageren anledning til å konsentrere seg om å hente Keane og en venstre flankespiller. Eventuelt kan man frigi midler ved å selge Jermaine Pennant og Andriy Voronin. Kantspillere som har vært nevnt, er Stewart Downing, James Milner og Albert Riera.