Kewell ferdig i Liverpool

Liverpool Daily Post bekrefter i dag at Harry Kewell ikke vil få noen ny kontrakt med Liverpool FC, og australieren må dermed finne seg ny klubb i sommer. Insua også OL-aktuell.

Rafael Benitez skal nå ha fortalt Harry Kewell at han ikke vil få noen ny kontrakt med Liverpool, når australierens nåværende avtale med Anfield-klubben løper ut etter sesongslutt. Det melder Liverpool Daily Post.

Dette har ligget i kortene en god stund nå, ettersom Kewell ikke har spilt en eneste kamp for klubben etter det forsmedelige FA-cuptapet for Barnsley i februar. 29-åringen har vært mye plaget av skader også denne sesongen, men skal nå være i full trening igjen.

Venstrevingen ble hentet til Liverpool fra Leeds av Gerard Houllier for £5M i juli 2003. Han gjorde 11 mål i sin første sesong, men har vært svært mye plaget av skader etter at Rafael Benitez tok over som manager. Australieren har slitt med flere alvorlige skader, blant annet i lyske, kne, lår og ankel.

Det er høyst usannsynlig at Kewell vil få et siste innhopp i Liverpool-trøya i helgens serieavslutning på White Hart Lane. Han blir dermed trolig stående med 138 kamper og 16 mål på sine fem år i klubben. Liverpool Daily Post har regnet seg frem til at midtbanespilleren har kostet Liverpool FC £157 000 per kamp han har spilt, når man tar både transferbeløp og lønn i betraktning.

Nå er altså siste kapittel i Kewells Liverpool-karriere skrevet, og dermed er Liverpools berømte trøye nummer 7 "up for grabs" i sommer.

Insua også til OL?
Vi har tidligere omtalt at både Javier Mascherano og Lucas Leiva ønsker å spille for sine nasjoner i sommerens olympiske leker i Kina. Det som kanskje ikke er like kjent er at Liverpools unge venstreback Emiliano Insua også er høyaktuell for Argentinas OL-tropp.