Kewell til Galatasaray

Harry Kewell har signert for Galatasaray. Gerrard invitert til veldedighetskamp. Brasiliansk keeper linket. Aldridge beskytter for AFC Liverpool. Pongolle til Atlético.

Harry Kewell har signert en treårskontrakt med Galatasaray SK. Dette melder den tyrkiske toppklubben på sine nettsider. Australierens kontrakt med Liverpool gikk ut 1. juli, og 29-åringen kunne dermed gå vederlagsfritt til ny klubb.

Kewell kom til Liverpool for £5M fra Leeds i juli 2003, og scoret 16 mål på 139 kamper for de røde. Skader holdt ham på sidelinjen i mesteparten av siste halvdel av oppholdet i klubben. Hvor uheldig han var på Anfield, kan nesten sammenfattes ved at han måtte byttes ut i tre finaler grunnet skade -  mot Chelsea Carling Cup 2005, Champions League-finalen mot Milan samme år og i FA-cupfinalen mot West Ham i 2006.

Vi ønsker Harry Kewell lykke til i nye omgivelser i Tyrkia.


Gerrard i veldedighetskamp
Steven Gerrard, Chelseas Didier Drogba og Tyskland-kaptein Michael Ballack er blant flere spillere som er invitert til å delta i en veldighetskamp på Allianz Arena i München 12. juli. Kampen går til inntekt for prosjektet Goal4Africa, der innsamlede penger skal gå til fotballutvikling og utdanningsprosjekter på det afrikanske kontinentet. Fotballsupportere kan donere penger for hvert scorede mål av den enkeltes favorittspiller. Ideen er å hjelpe Afrika med forberedelsene til VM i Sør-Afrika 2010. I forbindelse med kampen arrangeres det også en konsert med raggaebandet UB40. Viasat Sport 2 overfører veldedighetskampen fra kl. 20:30.

Brasiliansk keeper linket
Charles Itandje overbeviste ikke i de syv cupkampene han voktet buret forrige sesong, og franskmannen ryktes å være på vei til tyrkiske Galatasaray. Rafael Benítez har vært på utkikk etter ny keeper, men både Ullrich Ramé og Maik Taylor har takket nei til en overgang. Fulhams Antti Niemi har også blitt nevt i ryktespaltene. Lokal brasiliansk presse tror Diego Cavalieri er i Liverpools søkelys. 25-åringen er andre målvakt for Palmeiras i brasiliansk toppserie, og er verdsatt til £3M. Sisteskansen har allerede reist til Europa for å søke om italiensk pass. Også flere andre europeiske klubber har vist interesse for den 191 cm høye spilleren. Palmeiras er i forhandlinger med en europeisk klubb, men har lovt å holde klubbens navn hemmelig inntil videre.

John Aldridge beskytter for AFC Liverpool
John Aldridge gjør som Vegard Heggem og Eric Meijer. Han blir beskytter for den nystartede non league-klubben AFC Liverpool.
- Ettersom jeg startet min egen karriere i South Liverpool, vet jeg viktigheten av grassrotfotballen, uttaler Aldo til afcliverpool.org.

- Jeg liker ideen om at Liverpools supportere nå har sitt eget non league-lag.

- Jeg er stolt av å bli beskytter og supporter for AFC Liverpool. Jeg håper mange røde gjør som meg og gir støtte til AFC Liverpool.

Alun Parry, grunnleggeren av AFC Liverpool, er meget stolt av at Aldo støtter klubben.
- John Aldridge er en av de mest populære eks spillerne blant Liverpool-fansen, og å ha hans støtte er utrolig. Det var utrolig da telefonen ringte og det var Aldo i den andre enden av linjen, og at han ønsket å bli klubbens beskytter.

Pongolle fra Recreativo til Atlético Madrid
Florent Sinama-Pongolle har signert en fireårskontrakt med Atlético Madrid.