Kirkland ser frem til gjensyn med The Kop

Chris Kirkland fikk 45 kamper for Liverpool. I morgen spiller han sin første kamp på Anfield siden han forlot klubben, og håper å bli godt mottatt av The Kop. Benitez hyller Bruce.

I morgen blir det gjensyn med Chris Kirkland og Emile Heskey på Anfield, og tidligere Liverpool-keeper Kirkland gleder seg til å spille på sin gamle hjemmebane. Han hevder at han ikke er bitter over at manager Rafael Benitez valgte å kvitte seg med ham for 18 måneder siden.

Kirkland var fem år i Liverpool etter en £6M-overgang fra Coventry i august 2001, men fikk bare 45 førstelagskamper for de røde, noe som i all hovedsak skyldtes en rekke skader. 26-åringen spilte 14 kamper under Benitez før han pådro seg en ryggskade som satte ham på sidelinja i lang tid. Han ble deretter lånt ut til West Bromwich og senere til Wigan sommeren 2006.

Kirkland har ikke spilt på Anfield etter at han forlot Liverpool, og ser nå frem til gjensynet med The Kop.

- Jeg har ingenting å bevise når jeg nå kommer tilbake til Anfield. Jeg hadde en fin tid i Liverpool, men måtte komme meg videre. Slik er fotballen. Jeg tror ikke Liverpool-fansen vil huske meg så godt, ettersom jeg var så mye skadet, uttaler Wigan-keeperen til Sky Sports.

- Jeg fikk nesten 50 kamper for Liverpool, men jeg var mye skadet eller ute av form, og manageren syntes det var best at jeg flyttet på meg. Men jeg er ikke bitter på grunn av dette, og angrer ikke på at jeg forlot Liverpool. Jeg gikk til West Brom og nå er jeg i Wigan, og jeg elsker det.

- Du vet aldri hva som kunne ha skjedd om jeg ikke hadde fått så mange skader, men faktum er at det skjedde og det hindret meg. Men jeg føler som sagt ingen bitterhet, og håper at jeg får en god mottakelse fra The Kop. Det ville ha vært fint. Men det viktigste nå er enkelt og greit at jeg spiller bra for Wigan.

- Det er ingen grunn til at vi ikke kan vinne denne kampen. Vi må reise dit og spille som vi har gjort de siste ukene, ettersom vi har spilt bedre en stund nå. Folk vil avskrive oss, og si at vi ikke har en sjanse. Men reiser vi til Anfield og gjemmer oss, vil vi bli straffet. Du kan ikke reise til Anfield og legge deg i forsvar. Vi må gi alt, og blir vi slått av et bedre fotballag så er det greit.

Benitez hyller Bruce
Rafael Benitez hyller gjestenes manager før møtet med Wigan i morgen kveld.

- Jeg er ikke overrasket over den gode innflytelsen Steve Bruce har hatt på Wigan. Han har rutine som manager. Han er den type manager som vet at man må jobbe virkelig hardt for å forbedre et lag som ligger i feil ende av tabellen.

- Han har rutine fra lignende situasjoner i Premier League, og vet hvordan han skal håndtere spillere som er under press. Han kan dette med å få det beste ut av sine spillere i slike situasjoner.