Klart for spennende trekning

Røde over hele verden venter spent på dagens trekning av kvart- og semifinalene i Champions League. Inter-kapteinen hyller Javier Mascherano.

Liverpool-tilhengere over hele kloden venter i åndeløs spenning på dagens trekning i Champions League. Trekningen starter ved UEFAs hovedkvarter i Nyon i Sveits klokken 13.00, og man vil trekke både kvartfinalene og semifinalene.

Liverpool er i kvartfinalen i Europas gjeveste klubbturnering for tolvte gang i klubbens historie, etter å ha slått ut Inter med 3-0 sammenlagt over to kamper. Potensielle motstandere i kvartfinalen er Premier League-rivalene Arsenal, Manchester United og Chelsea, de spanske gigantene Barcelona, italienske Roma, samt Fenerbahce fra Tyrkia og Schalke 04 fra Tyskland.

Det er verdt å merke seg at Liverpool alene faktisk har vunnet Europacupen flere ganger enn de andre syv gjenværende lagene har gjort til sammen! De røde har heller aldri blitt eliminert fra en europeisk klubbturnering av noen av de gjenstående lagene. Gode omen det er verdt å ta med seg!

Det er ingen form for seeding eller country protection i dagens trekning. Liverpool kan altså trekke et annet engelsk lag. Første kvartfinale vil bli spilt tirsdag 1.april eller onsdag 2.april, mens returkampen går 8. eller 9.april.

Dagens trekning kan følges direkte på følgende TV-stasjoner:
SportN (13.00)
Viasat Sport 1 (13.00)
TV2 Sport Danmark (13.00)
Eurosport (13.00)
Sky Sports News (12.30)

Zanetti hyller Mascherano
Inter-kaptein Javier Zanetti hyller i dag landsmannen Javier Mascherano, og mener at midtbanedynamoen var årsaken til at Liverpool gikk videre til kvartfinalen på italienernes bekostning.

- Mascherano får ikke den kreditten han fortjener. Liverpool har noen store spillere som fortjener det ryktet de har. Vi vet Torres er en scoringsmaskin og at Gerrard er en fantastisk spiller. Alle ville hatt ham på laget, ettersom han er en av de beste i verden. Men Liverpool er intet tomannslag. Mascherano er en verdensklassespiller. Det vet jeg, for jeg har sett ham på nært hold for Argentina. Han er utrolig god, og gir Liverpool en rekke kvaliteter. Han er limet som holder laget sammen, og alle kunne se hvor viktig han var for dem i de to kampene mot oss, skryter Zanetti.

- Jeg omfavnet ham etter kampslutt og fortalte ham at han hadde vunnet kampen for Liverpool. Han var som en løve. Han var over alt. Det er urettferdig å si at Liverpool kun handler om Gerrard og Torres, fordi de har Mascherano også. Man trenger en spiller som ham, som er intelligent og får laget til å fungere.

- Når vi spiller sammen for Argentina ser jeg hvor mye arbeid han legger ned, og hvor viktig han kan være. Av og til får du ikke den kreditten du fortjener i hans posisjon på banen, ettersom han ikke er en offensiv og glamorøs spiller. Men med ham på laget er du trygg, og du kan konsentrere deg om det offensive. Argentina vet det, og jeg tror Liverpool gjør det også. Jeg tror Torres og Gerrard føler seg friere fordi de har tillit til Mascherano. De vet han er der for dem, og vil gi dem ballen og dekke opp for dem. Mascherano kan spille, og gå på løp også.

- Jeg visste vi ville få det vanskelig når vi trakk Liverpool, fordi de har Gerrard og Torres, men også fordi de har Javier. Han er vanskelig å komme forbi, og han gjør dem sterke.

Liverpool er faktisk det første utenlandske lag noensinne som har slått Inter både i borte- og hjemmekampen i Europacupene.

- Folk sa vi var favoritter på forhånd, og vi hadde sjansene til å slå Liverpool, men det er ingen skam å tape for dem. Jeg skjønner ikke hvorfor enkelte er overrasket over at Liverpool gjør det så bra. De har verdensklassespillere i viktige posisjoner på laget. Deres keeper var veldig god mot oss, og hele Europa kjenner Carragher. I tillegg har de Torres og Gerrard. Men Mascherano er minst like viktig. Med fem spillere av et slikt kaliber er Liverpool et vanskelig lag å møte.