Koeman bekymret for Némeths utvikling

Ungarns landslagssjef føler at Németh bør spille førstelagsfotball for å utvikle seg videre. To sesonger på reservelaget bør være nok. Et utlån bør vurderes, men Leeds virker lite aktuelt.

Erwin Koeman mener 19-årige Krisztián Németh behøver å spille førstelagsfotball denne sesongen. Németh har imponert for reservelaget, og ble toppscorer i Premier Reserve League North sist sesong. Nå forsøker han å erobre en plass i Rafael Benítez' førstelagstropp. Han har spilt i de to siste preseason-kampene.

Koeman håper at et utlån blir løsningen dersom ungareren ikke makter å slå igjennom på Rafas lag.
- Jeg synes Krisztián Németh er et utrolig talent, sa Koeman på en pressekonferanse.

- Men jeg tror ikke han klarer å forbedre seg nok på Liverpools reservelag. Han bør spille i første divisjon uke etter uke.

- Selvsagt er det ikke et problem hvis han spiller for reservelaget ett eller to år. Men gjør han det for en lengre periode, så er det ikke bra for utviklingen hans.

- I Liverpool tror jeg ikke han har en reell sjanse til å spille ved siden av Torres, Keane, Voronin eller Kuyt.

- Hvis han kunne komme inn på seniorlaget, så ville det være en fantastisk suksess. Jeg tror imidlertid det er mer sannsynlig at han vil bli utlånt til en annen klubb eller - verre - han kan fortsette på reservelaget.

Krisztián Németh har blitt satt i forbindelse med et utlån til Leeds, men en overgang dit virker å være lite aktuelt.
- Leeds er sikkert ikke neste steg, skal spillerens agent, Tibor Pataky, ha uttalt ifølge en engelsk tabloidavis.

Samme kilde skriver at Németh ønsker å kjempe om en plass på førstelaget.
- Jeg håper virkelig jeg kan få min debut på førstelaget, og jeg vil gjøre alt for å kunne gjøre det, skal Németh har uttalt før det ble kjent at spilleren var i troppen mot Villarreal tidligere i uken.