Kromkamp imponert av Liverpool

Jan Kromkamp tror Liverpool kan gå til topps i både CL og PL. Backen roser Gerrard. PSVs trener håper på en reprise av Stoke-kampen. Frykter Torres og Keane. PSV kommer med 20 spillere.

Jan Kromkamp hadde et kort opphold i Liverpool i 2006. 28-åringen fikk med seg en vinnermedalje i FA-cupen etter å ha kommet inn som innbytter i finalen mot West Ham. Han spilte så for PSV mot Liverpool i Champions League i 2006/07. Nederlenderen mener de røde har forbedret seg etter hans tid i klubben.
- De kan kopiere hva Manchester United oppnådde forrige sesong da de vant både Champions League og Premier League, uttaler Kromkamp på dagens pressekonferanse i Liverpool.

- Det er klart at de besitter kvalitet. Selv da jeg var her, trodde jeg at de var kapable til å vinne alt de deltok i.

- Jeg har sett dem et par ganger på fjernsyn denne sesongen. Jeg kan se at selvtilliten deres er høy. De kan klare å vinne begge de store turneringene.

Kromkamp er akkurat tilbake etter en kneskade som har holdt ham på sidelinjen siden april.
- Jeg mener Steven Gerrard er én av de beste spillerne i verden. Liverpool er sterke i hver posisjon. Dette kommer til å bli en vanskelig kamp for oss.

- De besitter kvalitet, og de er veldig sterke. Det er vanskelig å finne svakheter fordi de har vært en stor klubb i Europa i mange år.

- Vi vet at de har et sterkt forsvar og at de er vanskelige å bryte igjennom. Men vi skal forsøke.

PSV-trener Huub Stevens er også veldig imponert av Liverpool, og vet at PSV står overfor en stor utfordring, spesielt etter 0-3-tapet mot Atletico i den første gruppespillskampen.
- Å holde nullen er det viktigste for oss. Liverpool er veldig sterke. De kan spille med to spisser eller bare én, men tre spillere bak. Man må respektere dem fordi de er et slikt sterkt lag og veldig gode taktisk.

- Hvis Fernando Torres og Robbie Keane spiller sammen helt fremme, må vi kanskje ha 11 forsvarsspillere på banen! Vi må jobbe hardt for å temme dem uansett hvilket system de benytter.

- Hver kamp er veldig viktig for oss. Etter at vi tapte den første kampen i gruppespillet er det opplagt at vi må sørge for å redde sesongen i Europa.

- Vi må lære fra feilene vi gjorde i 0-3-tapet hjemme mot Atletico. Vi kan ikke gjøre tilsvarende feil her.

- Jeg er også enig i at Gerrard er én av de beste midtbanespillerne i verden, men Liverpool er ikke bare Gerrard. Navnet er Liverpool FC, ikke Gerrard FC.

- Vi har studert mange Liverpool-kamper, ikke bare Stoke-kampen. Vi har lært at de skaper mange sjanser. Det er opp til spillerne, som jeg tar ut, til å gjøre det samme som Stoke.

- Vi mangler ikke selvtillit. Vi ser fem til utfordringen.


PSV har med 20 spillere
PSV Eindhoven har tatt med en tropp på 20 spillere til Merseyside, melder klubbens nettside psv.nl. Midtbanespilleren Ibrahim Afellay sliter med en skadet tå, og han er derfor blitt igjen i Nederland. PSVs tropp:

Keepere: Andreas Isaksson og Cássio Ramos.

Forsvar: Jan Kromkamp, Carlos Salcido, Francisco "Maza" Rodríguez, Mike Zonneveld, Jérémie Bréchet, Erik Pieters, Eric Addo og Dirk Marcellis.

Midtbane: Timmy Simons, Edison Méndez, Jason Culina, Otman, Bakkal og Stijn Wuytens.

Angrep: Danko Lazovic, Danny Koevermans, Nordin Amrabat, Stef Nijland og Balázs Dzsudzsák.

PSV Eindhoven har gjort en rekke forandringer i spillertroppen i sommer.

Inn: Francisco Rodriguez (CD Guadalajara), Nordin Amrabat (VVV Venlo), Reimond Manco (Club Alianza Lima), Jérémie Bréchet (Sochaux), Andreas Isaksson (Manchester City), Erik Pieters (FC Utrecht),  Stefan Nijland (FC Groningen).

Ut: Jefferson Farfán (Schalke 04), Heurelho Gomes (Tottenham), Ismail Aissati (Ajax), Tomie van der Leegte (NAC), Mika Vÿrynen (Heerenveen), John de Jong (lagt opp), Jelle De Bock (Helmond Sport, lån), Genero Zeefuik (FC Omniworld, lån).