Kulturministeren vil ha færre utlendinger

Den britiske kulturministeren tar til orde for færre utlendinger i engelsk fotball, og ønsker en kvoteordning som tvinger klubbene til å stille med flere engelskfødte spillere.

Den britiske kulturministeren, Andy Burnham, ønsker seg tiltak som medfører at lagene i Premier League blir tvunget til å benytte flere engelskmenn.

- Toppklubber bør tvinges til å spille med en viss kvote engelskfødte spillere, for å gjøre Premier League interessant igjen, uttaler den Liverpool-fødte ministeren til Liverpool Daily Post.

Han mener også at den engelske toppfotballen blir mindre og mindre interessant for fansen fordi den har blitt så forutsigbar, med de samme superrike klubbene som vinner trofeene hele tiden. Nå ønsker han å forhindre at disse klubbene får forsyne seg fritt av utenlandske stjernespillere, noe han også mener vil øke Englands sjanser til å vinne VM.

Mr Burnham ønsker ikke selv å komme med noe forslag på hva de eksakte kvotene burde lyde på, men FIFA-president Sepp Blatter har som kjent tatt til orde for at lagene må ha seks spillere fra eget land i startelleveren.