Kuyt & Co får fornyet tillit

Nederland har superreserver som har satt sitt preg på EM, men Marco van Basten ventes å gi tillit til Dirk Kuyt og de andre som har startet i triumfferden så langt.

Arjen Robben har kommet inn som innbytter og scoret, Robin van Persie har kommet inn i EM og scoret, mens Klass-Jan Huntelaar og Ibrahim Afellay også har greid å markere seg blant Nederlands offensive spillere som ikke har vært i den foretrukne startoppstillingen til Marco van Basten.

Ifølge De Telegraaf vil imidlertid van Basten også benytte de elleve som var med fra begynnelsen da Italia og Frankrike ble nedsablet, når man i kveld møter Russland i kvartfinale i Zurich. Det skal også gjelde Khalid Boulahrouz, som nylig opplevde en personlig tragedie.

Det vil bety at Dirk Kuyt starter ute på høyrekanten i et 4-2-3-1 system. Liverpool-spilleren har stilnet mange kritikere med sitt spill så langt i EM, med scoring, målgivende og generelt godt spill i alle tre kampene i gruppespillet.

Nederland: van der Sar; Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, van Bronckhorst; Engelaar, de Jong; Kuyt, van der Vaart, Sneijder; van Nistelrooy.