Kuyt drømmer om cupsuksess

Dirk Kuyt vedgår at ligaen vil bli vanskelig, men sier at man har mye å spille for i cupene fremover, samtidig som han tar Rafa i forsvar.

Liverpool unngikk i dag de andre Premier League-lagene i trekningen av FA-cupens femte runde, da røde skal møte Championship-laget Barnsley. I lys av denne trekningen har Dirk Kuyt uttalt seg i samtale med Liverpools offisielle nettsted, og han ser ingen grunn til at Liverpool ikke skal kunne gå hele veien til Wembley.

- Jeg tror vi kan gå hele veien i FA-cupen, og vi innehar kvaliteter nok til å overkomme enhver motstander. Vi behøver å fokusere, og tro på oss selv. Jeg tror vi har store kvaliteter i laget, og selv om vi for tiden ikke spiller vår beste fotball, tror jeg vi snart vil være tilbake i form.

- Forrige sesong tapte vi for Arsenal i tredje runde, hvilket var skuffende. Denne sesongen har vi slått Luton Town og Havant & Waterlooville. Vi får se hva som skjer videre, men vi må være klare for ethvert lag.

Videre vedgår Liverpools lyslokkede hollender at det vil bli vanskelig å hanskes med rivalene i Premier League om førsteplassen, dog påpeker Dirk at man fortsatt har meget å spille for på Anfield denne sesongen.

- Vi vet at ligaen nå vil bli vanskelig å vinne, og vi ønsker bare å ende så høyt oppe som mulig. Vi har FA-cupen og Champions League igjen å spille for. Vi må gjøre det bedre i ligaen, men vi ønsker også å vinne så mange troféer som mulig.

- Det ville ha vært fantastisk å spille på Wembley. FA-cupen er veldig spesiell også i Nederland, og som ung brukte jeg alltid å få den med meg på fjernsyn. Jeg har noen minneverdige bilder på netthinna av finalen hvor Liverpool slo West Ham. Det var en utrolig kamp. Stevie G var fantastisk, og det var en fortreffelig kamp å iaktta.

Trass i at Kuyt drømmer om suksess i cupene, ønsker allikevel hollenderen å forbedre Liverpools plassering i Premier League. Etter fire uavgjorte kamper i strekk, sier han at en seier mot West Ham på onsdag vil bety mye for selvtilliten i laget.

- Vi er Liverpool og vi må vinne alle kampene vi spiller. Vi sliter for tiden, men jeg tror det er et bra tidspunkt for oss å sanke tre poeng mot West Ham. Det er en bortekamp, og det vil bli vanskelig å møte et godt lag, men vi har kvalitet nok til å slå hvem som helst.

- Vi har tro på at vi kan dra dit og seire. Vi vet at vi kan gjøre det bedre, og vinne kamper som borte mot West Ham. Det har vært skuffende for oss å avgi mange poen denne sesongen, men vi behøver å opprettholde vår gode borteform. Hvis vi også kan begynne å vinne på Anfield, er jeg sikker på at vi atter vil bli å finne blant de fire beste.

En av spillerne som kan komme til å by Liverpool på hodebry defensivt mot West Ham, er den forhenværende Liverpool-spissen Craig Bellamy. Kuyts tidligere spisspartner har nylig returnert fra skade, og vil være klar til kamp mot tidligere lagkamerater på onsdag. Kuyt har kun rosende ord å komme med om spissen som forlot Liverpool sist sommer.

- Jeg synes han er en stor spiss. Jeg vet at han forlot Liverpool etter kun ett år, men jeg hadde en fin tid med ham. Forhåpentligvis blir han snart frisk og rask, det hadde vært storartet å spille mot ham.

- Craig er veldig rask og han scoret noen bra mål for oss. Jeg liker ham som en spiller og som person. West Ham har et godt lag med gode spillere, og det er en hard kamp for oss, men en vi ser frem til.

Ved forrige sesongs ligabesøk på Upton Park scoret Kuyt et pent mål da Liverpool vant 2-1. Kuyt håper at han kan gjenta den bedriften også ved neste korsvei.

- Jeg har spesielle minner mot West Ham. Jeg scoret et fantastisk mål mot dem sist sesong, og jeg debuterte også mot dem på Anfield. De vekker varme minner, og forhåpentligvis kan jeg produsere flere slike mot dem på onsdag. 

Kuyt tar avslutningsvis til motmæle mot sine kritikere. Den kraftfulle spissen har kun scoret ett mål i åpent spill i ligaen så langt denne sesongen, og det er noe han er veldig klar over.
 
- Som spiss for Liverpool vil du alltid ha kritikere hvis du ikke scorer. De har dog rett, da jeg ikke spiller på mitt beste for tiden. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt, og forhåpentligvis vil manageren velge meg til så mange kamper som mulig. Jeg vil bare vise at jeg kan score mål, slik som jeg gjorde forrige sesong. Jeg føler meg sikker på at det vil skje igjen snart, og det er bare et tidsspørsmål før ting løsner. Noen ganger er man i fotball veldig heldig, slik at alt man rører ved ender i mål, og andre ganger vil man møte motgang, slik at lite går som det skal. Jeg jobber hardt for å komme tilbake dit jeg skal.

Om sin pressede manager Rafael Benítez har Kuyt forsvarende ord å komme med, og han hevder at spanjolen kun har gjort ham vel som spiller.
 
- Manageren har alltid hatt tro på meg, og han beskytter meg alltid. Jeg husker da jeg ble kritisert etter å ha svidd noen sjanser mot Blackburn, og han, i tospann med Stevie, G var av de første som tok meg i forsvar og opprettholdt min selvtillit.