Kuyt forstår kritikken

Dirk Kuyt forstår kritikken etter at scoringene har uteblitt i ligaen denne sesongen. Men han tror det bare er et tidsspørsmål før det løsner foran mål. Ung tysker på vei?

Dirk Kuyt har fått mye kritikk for manglende målteft denne sesongen, og hollenderen sier til LFC Magazine at han forstår kritikken. Med sju mål på 22 kamper ligger han likevel på tredjeplass på klubbens toppscorerliste, med kun Torres og Gerrard foran seg, og spissen selv tror han vil ha en brukbar statistikk å vise til når sesongen er over.

- Når du spiller for en klubb som Liverpool vet du at folk forventer mye av deg. Folk følger hvert steg du tar, og gjør du noe bra er avisene fulle om det. Misbruker du noen sjanser eller spiller dårlig, vil avisene fortelle deg det også, filosoferer nederlenderen.

- Dette går begge veier, og slik er fotballen. Jeg tåler det. Det er ikke morsomt å lese avisene neste dag når du får kritikk, slik jeg fikk etter Blackburn-kampen. Men jeg var nok mer skuffet over egen prestasjon enn noen annen.

- Jeg vet jeg jobber hardt nok til å oppnå gode prestasjoner. Jeg må bare være tålmodig. Jeg gjorde mange mål i Holland, og mange var fra sjanser som lignet på dem jeg fikk mot Blackburn. Vanligvis omsetter jeg slike sjanser i scoring. Det er bare et tidsspørsmål før scoringene kommer igjen.

- Ser man på de 16 kampene jeg har startet denne sesongen, så er jeg ikke så langt unna målet mitt om å score i annenhver kamp. Spiller jeg mer enn 40 kamper og klarer å score over 20 mål, vil jeg være meget godt fornøyd.

Ung tysker på vei?
Tabloidavisen Mirror hevder at Liverpool er i ferd med å sikre seg den unge tyskeren Christopher Buchtmann fra Borussia Dortmund. 15-åringen kan spille både venstreback og på midtbanen. Mirror hevder at Buchtmann, som har to landskamper og ett mål for Tyskland U15, har vært i Liverpool for samtaler med Anfield-klubben.