Kuyt og Babel blir å se i EM

Både Dirk Kuyt og Ryan Babel kom med i den endelige 23 mannstroppen Marco van Basten har tatt ut til EM. Degen spilte testkamp. Spaniasjef irritert over overgangsrykter.

Både Dirk Kuyt og Ryan Babels plass i Nederlands EM tropp har virket usikker, men begge Liverpool-angriperne blir altså å se i sommerens EM sluttspill i Østerrike og Sveits.  Troppen ble i helgen kuttet fra 26 til 24 spillere, og det var spenning rundt hvem som skulle være den siste spilleren som ble ofret for å få tallet ned i 23. Det ble altså tidligere Chelsea-forsvarer Khlalid Boulahrouz som måtte bli hjemme, melder Telesport.

"Kannibalen" spiller for tiden sin fotball i spanske Sevilla, og får dermed en ekstra lang sommerferie. Sander Baschker og Denny Landzat var spillerne som fikk beskjed om at de var utelatt i helgen.

Dermed blir Nederlands EM-tropp slik:
Målvakter: Edwin van der Sar, Maarten Stekelenburg, Henk Timmer.

Forsvar: Wilferd Bouma, Tim de ler, John Heitinga, Joris Mathijsen, Mario Melchiot, André Ooijer, Giovanni van Bronckhorst.

Midtbane: Ibrahim Affelay, Orlando Engelaar, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Demy de Zeuw.

Angrep: Ryan Babel, Klaas-Jan Huntelaar, Dirk Kuyt, Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie, Arjen Robben og Jan Vennegoor of Hesselink.

Degen spilte testkamp
Sveits spilte i dag en testkamp bak lukkede dører. Det var spillerne som ikke fikk sjansen mot Slovakia som fikk en mulighet til å vise seg frem for trener Jakob Kuhn.

Treningskampen ble spilt mot et andredivisjonslag, og landslaget vant 3-0 etter scoringer fra Ricardo Cabanas, Thomas Häberli og Eren Derdiyok. Liverpools nyinnhentede Philip Degen spilte også kampen, og håper å få en plass i den sveitsiske EM-troppen som blir offentliggjort i morgen.

Aragones irritert over overgangsryter
Valencias David Villa blir linket til stort sett det som er av europeiske toppklubber, etter at Valencia har hatt en skandalesesong. Mallorcas Dani Güiza var et stjerneskudd i Primera Division denne sesongen, og ble den mestscorende i den spanske toppdivisjonen med 27 fulltreffere. 27-åringen har de siste ukene blitt linket både til Arsenal og Barcelona. Vår egen Fernando Torres skal være ønsket av Roman Abramovich, og Chelsea skal stå klare til å knuse den tidligere engelske overgangsrekorden for å lure spanjolen til Stamford Bridge - men det er uaktuelt for Liverpool å selge.

Spanias landslagssjef liker dårlig at det stadig verserer overgangsrykter rundt hans angriperere, i tiden når de forsøker å forberede seg til EM-sluttspillet i Østerrike og Sveits.

- Det er uroende, for det gjelder ikke kun Fernando Torres. Det gjelder også andre spillere, og vi blir nødt å snakke om temaet. Enten gjør de dette hurtig, ellers glemmer de det helt - men det er vanskelig ting å bare glemme, sier landslagssjefen som ønsker fullt fokus på Spania og EM-forberedelsene til radiostasjonen Onda Cero.