Kuyt og Mascherano skadet

Både Javier Mascherano og Dirk Kuyt pådro seg småskader i kampen mot Blackburn, og er høyst tvilsomme til Champions League-oppgjøret mot PSV. Arsenal linkes igjen til Xabi Alonso.

Når Liverpools tropp flyr til Holland i morgentimene i dag, kan det være uten Javier Mascherano og Dirk Kuyt. Duoen pådro seg skader i lørdagens 3-1 seier over Blackburn, og er tvilsomme til Champions League-kampen mot PSV Eindhoven i morgen kveld.

Mascherano ble byttet ut mot slutten av kampen på Ewood Park etter å ha fått en kraftig lårhøne, mens Kuyt har pådratt seg en strekk på baksiden av det ene låret.

Rafael Benitez mener ellers at lørdagens seier over Blackburn beviser at Liverpool er i stand til å håndtere presset det medfører å ligge øverst på Premier League-tabellen.

- Vi ga beskjed til de andre lagene om at vi fortsatt kan holde oss i toppen av tabellen. Det er viktig for selvtilliten i laget. Dersom vi spiller bra, vet vi at vi er i stand til å vinne kampene. Av og til er det kun et spørsmål om tid. Vi må bare fortsette å gjøre de riktige tingene, sier manageren til Liverpool Daily Post.

- Noen ganger kan en seier som den mot Blackburn snu en trend. Det var viktig for oss å score tre mål. Vi spiller fortsatt ikke opp mot vårt beste. Vi kan bedre enn dette. Det er viktig med tanke på resten av sesongen at vi vinner kampene selv om spillerne ikke spiller opp mot sitt beste. Når du kjenner spillerne, vet du at karer som Mascherano, Gerrard, Riera, Keane og Torres kan bedre enn det de har fått vist så langt. Derfor tror jeg også at vi fortsatt kan henge med i teten.

- Julen blir en viktig periode, og dersom vi fortsatt leder serien ved utgangen av desember skulle vi ha en sjanse. Vi har ikke rutine i å vinne Premier League, men spillerne har vunnet ting som Champions League. Mascherano har vunnet ting med River Plate, og av trenerne har Sammy Lee og Mauricio Pellegrino erfaring med å vinne mange trofeer.

Liverpool hadde bare gjort 13 mål på 11 kamper før helgens seier over Blackburn. Benitez innrømte før kampen at spillerne manglet litt selvtillit foran mål.

- Jeg var likevel ikke bekymret da klokka passerte 60 minutter mot Blackburn. Jeg trodde vi skulle vinne, ettersom pasningsspillet fungerte og vi kontrollerte kampen. Det kunne ha vært et problem dersom Blackburn hadde angrepet og skapt sjanser, men det gjorde de egentlig aldri. For meg var det kun et tidsspørsmål før vi fikk hull på byllen. Vi trengte noe litt annerledes, og vi trengte en holdningsendring hos angriperne. Vi ønsket at angriperne skulle gå mer fremover, og vi ønsket at Steven skulle gå på flere løp. Både Gerrard og Alonso måtte komme seg litt høyere opp på banen i forhold til Mascherano.

- I de forrige kampene har vi brent mer energi på å ta poeng. Her hadde vi kontrollen og prøvde å finne gode posisjoner. Jeg tror ikke denne kampen var så fysisk krevende som en del andre kamper.

Sommerkjøpene Andrea Dossena, Albert Riera og Robbie Keane ble alle henvist til innbytterbenken mot Blackburn, men Benitez tror alle tre vil bli viktige bidragsytere i ukene som kommer.

- Jeg snakker om at det er rom for forbedringer. Vi har noen spillere som kan bedre, og så har vi skader på karer som Torres, Skrtel og Aurelio. Når disse kommer tilbake vil laget fremstå som skarpere.

Mirror linker Alonso til Arsenal
Tabloidavisen Mirror tror at Arsenal vil forsøke å kjøpe Xabi Alonso fra Liverpool i januar. Arsene Wenger skal ha sendt sin spion Steve Rowley til å følge spanjolen i Liverpools kamp mot Blackburn, og Mirror hevder at The Gunners skal stå klar med et bud på £12M. Ifølge avisen skal Wenger angre på at han ikke kjøpte Alonso i sommer, da han mener at han trenger en rutinert spiller til å lede sin unge tropp.

Rafael Benitez skal fortsatt være interessert i å hente Gareth Barry fra Aston Villa, men det spørs om han lenger er like ivrig etter å gi slipp på Alonso, som har spilt svært bra denne høsten. Ifølge Mirror skal nå også Manchester City vise interesse for Barry.