Kuyt ser framover

Dirk Kuyt håper han har lagt de dårlige tidene bak seg og at han og klubben nå kan se fremover mot bedre dager. Benitez sier at han hele tiden hadde troen på Nederlenderen.

Med bare tre ligamål denne sesongen, hvorav to kom på straffe på Goodison og en ball nærmest traff ham på vei inn mot Newcastle, bidro det til at Dirk Kuyt har vært en av de mest kritiserte spillerne i Liverpool de siste uker og måneder. Nederlenderen har også selv innrømmet at han har slitt med å finne formen etter at hans far døde i fjor.

To scoringer foran The Kop på fire dager, og Dirk Kuyt skaper igjen overskrifter av positive årsaker. Ikke minst var det et stort øyeblikk da han fikk den viktige første scoringen mot Inter i går. Nå håper spilleren på at han på mer enn en måte bare kan se framover, og han får støtte av en manager som aldri har tvilt på sin hardt arbeidende spiss.

- Det var et stort øyeblikk siden alle vet hvor viktig det er å score en slik goal, sier Dirk til Liverpool Echo. - Jeg tror jeg har lagt en vanskelig periode bak meg, og nå ønsker jeg bare å se framover.

- Jeg er glad for å score, men det viktigste er at vi vant. Det er imidlertid en retur igjen å spille og vi må være fokusert på det.

- Italienere er gode i forsvar og de gjorde det virkelig bra med ti mann, men vi var tålmodige, jobbet sammen og fikk til slutt belønning i form av to mål.

- Det var artig fordi jeg sa til Stevie at vi kanskje burde holde på ballen og sørge for at vi holdt buret rent, men han mente at vi skulle prøve å få en scoring til og det hadde han rett i. Det var et flott mål og 2-0 er et glimrende resultat.

- Du tapte for tre dager siden mot Barnsley, som alle forventet at du skulle slå lett, og så får du se et helt annerledes lag men mange av de samme spillerne. For meg er det noe av det som er magisk ved fotballen.

- Vi har ikke spilt bra i de siste kampene men vi vet hvordan vi skal spille i de store oppgjørene, spesielt i Champions League. Alle spillerne jobbet virkelig hardt som et lag og vi trodde på oss selv fordi vi vet vi har mange kvaliteter. Jeg tror vi fikk vist det.

Dirk Kuyt er ikke interessert i å dvele ved at Liverpool nå har sjansen til å revansjere det smertelige nederlaget mot Inter for 43 år siden, da en korrupt dommer bidro til at 3-1 ble til 3-4 totalt etter den andre kampen på San Siro.

- Vi ønsker bare å se fremover og ikke så mye tilbake.

Rafael Benitez har gitt Kuyt mye tillit til tross for sviktende form, og ikke uventet hadde han rosende ord å si om lysluggen etter seieren mot Inter.

- Jeg har alltid hatt tro på Kuyt. Han har hatt det vanskelig denne sesongen, men det har aldri stoppet ham fra å arbeide hardt.

- Mot Inter, ble han bedt om å spille i en uvant posisjon ute til høyre, men han produserte en hardt arbeidende og god kamp. Til slutt ble han også belønnet med en avgjørende scoring for oss.