Kvartfinalen innen rekkevidde for Kuyt

Dirk Kuyt og Nederland har i kveld sjansen til å sikre seg avansement til kvartfinalen i EM. Det etter bare to spilte kamper. Men Frankrike er ingen enkel nøtt å knekke.

Dirk Kuyt imponerte med to målgivende pasninger og ellers meget godt spill da Nederland banket Italia med hele 3-0 i sin første EM-kamp mandag kveld. Allerede i kveld kan de oransje være sikret avansement til kvartfinalen dersom de følger opp seieren over italienerne med en ny trepoenger mot Frankrike.

Skjønt, det blir ingen lett oppgave mot et såret fransk lag, som kun klarte uavgjort 0-0 mot Romania i sin første kamp. Hollenderne er imidlertid optimister, etter at Robin van Persie og Arjen Robben har ristet av seg småskader foran kveldens kamp.

Frankrike vet at et tap i Bern i kveld vil gjøre det svært vanskeig for dem å avansere til kvartfinalen. Det vil være en katastrofe for Raymond Domenech og hans menn. Derfor må Kuyt & Co regne med ekstra tøff motstand i kveldens storkamp i "Dødens gruppe". Franskmennene har Thierry Henry og Patrick Vieira tilbake etter skader.

Kampstart for Nederland v Frankrike er klokken 20.45 i kveld. Kampen går direkte på TV2 i Norge og Danmark, og på TV4 i Sverige.