Landslagsoppdatering

Sterk seier av Danmark mot Portugal. Finland nær seier mot Tyskland. Ny landskamp for Dossena. Seks røde med 90 minutter hver. Alonso, Kuyt og Voronin byttet inn. Babel og Reina ubenyttet.

Daniel Agger fikk spille hele kampen i 3-2-seieren mot Portugal i Lisboa. Det ble en dramatisk avslutning på kampen. Fire av målene kom i de siste seks minuttene. Manchester Uniteds Nani sendte Portugal i ledelsen tre minutter før sidebytte. Arsenals Nicklas Bendtner utlignet i det 84. minutt, før Chelseas Deco brakte hjemmelaget foran med scoring fra ellevemeteren to minutter senere. Christian Poulsen sørget igjen for balanse i regnskapet i siste minutt av ordinær tid, men Daniel Jensen ga danskene seieren to minutter på overtid.

Finland ledet 1-0, 2-1 og 3-2 mot Tyskland i Helsinki, men oppgjøret endte til slutt 3-3 takket være tre scoringer av Miroslav Klose. Finland holdt 3-2 fra det 53. til det 83. minutt. Tidligere Liverpool-spiller Daniel Sjölund kom inn fire minutter før pause, og nettet Finlands siste mål. Sami Hyypiä, Finlands kaptein, spilte 90 minutter.

Nederland beseiret Makedonia 2-1 i Skopje. John Heitinga og Rafael van der Vaart scoret for bortelaget, mens Goran Pandev reduserte fra straffemerket i det 77. minutt. Hjemmelaget hadde også to mål korrekt annullert for offside. Dirk Kuyt har uttrykt misnøye med lite spilletid på det nederlandske landslaget. Det ble ikke spesielt bedre i dag. Han ble byttet inn da 20 minutter gjensto, og måtte ta mye defensivt ansvar i kantrollen på høyresiden. 28-åringen kunne fort fått en målgivende pasning helt på tampen, men innlegget ble blokkert. Ryan Babel var ubenyttet reserve.

Spania vant oppskriftsmessig 4-0 hjemme mot Armenia. Xabi Alonso ble byttet in etter 55 minutter, mens Pepe Reina var benkesliter. Juan Capdevila (7'), David Villa (16', 79') og Marcos Senna (83') tegnet seg på scoringslista i Albacete. Alonso hadde en flott målgivende pasning til spanjolenes tredje scoring.

Robbie Keane spilte samtlige minutter for Irland i det målløse oppgjøret mot Montenegro i varme og fuktige omgivelser i Podgorica. Hvert lag misbrukte to gode målsjanser hver seg, den ene fra Liverpool-spissen i andre omgang. Steve Finnan lempet ballen inn fra et frispark, og lærkula havnet hos Keane innenfor 16-meteren. 28-åringen vendte og skjøt, men Montenegros keeper fikk slått ballen vekk.

Andrea Dossena står nå bokført med tre landskamper for Italia. Venstrebacken fikk sjansen fra start mot Georgia i Fabio Grossos skadefravær, og fullførte hele oppgjøret. Italia vant 2-0 etter to mål fra Daniele De Rossi etter 17 og 89 minutter.

Yossi Benayoun ledet Israel til tre poeng mot Moldova i Chisinau. Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter ett minutt, men to scoringer like før pause sørget for at Israel trakk det lengste strået. Moldova ble redusert til 10 spillere i det 64. minutt. Liverpools midtbanemann var på banen hele kampen.

Martin Skrtel fikk 90 minutter for Slovakia i 1-2-tapet borte mot Slovenia.

Ukraina vant 3-1 borte mot Kazakhstan. Utlånte Andriy Voronin ble byttet inn to minutter før slutt.

Lucas Leiva spilte den første timen av Brasils målløse hjemmekamp mot Bolivia. Han ble byttet ut til fordel for Julio Cesar Baptista etter 60 minutters spill. Et skuffende resultat for Brasil, som også hadde fordelen av å spille med en mann mer på banen i nesten hele andre omgang, ettersom Bolivia fikk en spiller utvist allerede etter 53 minutter.