Legendene slo Norge

Liverpool Legends overvant i dag Norge med sifrene 4-3 etter hva som betegnes som en meget god fotballkamp under festivalen Fotballflora i Florø.

Etter en kamp som betegnes som den beste under årets fotball- og musikkfestival i Florø så langt i år, overvant Liverpools legendelag det norske landslaget i dag.

Liverpool startet friskt i første omgang, og tok raskt kommandoen gjennom å skaffe seg ledelsen etter elleve minutter. Dette etter at Walters hadde vist at hans fot fortsatt er å regne med gjennom et velplassert skudd fra drøye 16 meter nede i hjørnet. Videre økte legendene forspranget etter at Durnin konverterte Walters harde innlegg om til et mål fra kloss hold etter spilte 19 minutter.

Legendene ga seg ikke med det, og de helrøde økte til 3-0 da Mark Walters etter 21 minutter ble spilt fri etter et fremspill som minnet mistenkelig mye om offside. Walters holdt imidlertid hodet kaldt, og rundet elegant den norske målmannen før han satte ballen i nettmaskene.

Like etter var det duket for kampens, og meget mulig også festivalens, peneste mål da Jason McAteer dundret til på volley fra 25 meters hold. Ballen seilet opp i krysset, og iren kunne konstatere at hans perle hadde gitt Liverpools legender komfortable 4-0, åtte minutter før pause.

Om noen trodde Norge ville gi seg uten sverdeslag, tok de dog skrekkelig feil. Nordmennene reduserte først ved Lasse Opseth etter 24 minutter, da han kom alene med Grobbelaar og løftet ballen inn via tverrliggeren. Etter hvilen var igjen Opseth på ferd fremover, da han fant Trond Egil Soltvedt som fra kloss hold sørget for fornyet spenning i kampen da han satte inn 4-2 etter 40 minutter. Et kvarter ut i andre omgang sørget atter engang Soltvedt for neglebiting for de røde, da han satte inn 4-3. Flere mål ble det imidlertid ikke i Florø, og dermed gikk Liverpool Legends seirende ut av duellen.

Mark Walters var banens store spiller med sine to mål, selv om han godt kunne ha scoret bade ett, to og tre mål til. Etter kampen kommenterte Walters at han var fornøyd med kampen, både på egne, og på lagets vegne. Videre fortalte Walters at det trolig var den beste kampen legendene hadde spilt i sommer, etter at de tidligere har tapt for Danmarks landslag og slått Vikings stolte kolleksjon av forhenværende stjerneskudd. Det de nå spilte sin tredje kamp på få dager gjorde imidlertid at kampen ble tung utover i andre omgang, hvor Norge fikk ta mer over, og Liverpool måtte fokusere på kontringsspill heller enn å styre kampen som i første omgang.

Tidligere Liverpool-back Vegard Heggem var for øvrig positiv for Norge i sin rolle som venstreback, men forlot etter hvert banen etter å ha kjent antydninger til en skade bak i låret.

Liverpool stilte med følgende lag: Grobbelaar (Bolder), Jones, McAteer, Wark, Gillespie (Thomas), Kennedy, Whelan (Aldridge), Marsh, Walsh, Walters, Durnin.