LFC best siste halve sesong

De røde fra Anfield har tatt flest poeng i de siste 19 ligakampene, og Steven Gerrard har tro på at Liverpool greier å følge opp en god sesongstart.

Siden tapet mot West Ham i januar har Liverpool tatt 46 poeng i de 19 påfølgende kampene, inkludert de fire som er spilt av årets sesong. Det tilsvarer en halv ligasesong. Det er best i Premier League, fulgt av Chelsea med 45 poeng, Man Utd med 40 og Arsenal 38. Uten å dra sammenligningen for langt ville 92 poeng holdt til ligagull de tre siste sesongene.

Nå sier Steven Gerrard til den engelske pressen at man er bedre rustet enn på lenge til å kunne følge opp gjennom en hel sesong, samtidig som han roser keeper Pepe Reina og forklarer at han endelig er helt skadefri etter en vanskelig pre-season.

- Jeg var ikke klar over at vi har tatt flest poeng det siste halve året, men gode rader med kamper er hva vi må prøve å få til, forklarer kapteinen.

- Laget hadde selvtillit foran kampen mot Man Utd på lørdag. Jeg kunne føle at vi ville få et positivt resultat. Vi visste at vi er et glimrende lag i Europa, men det er alltid vanskelig på bortebane. Vi spilte ikke bra i andre omgang mot Marseille men du kunne se at laget holdt sammen. Vi liker bare ikke å tape.

- Jeg er sikker på at folk vil snakke om mine scoringer, men for meg var de virkelige heltene den bakre fireren og spesielt Pepe. Vi synes alle her at han er den beste keeperen i Premier League. Han er enorm. Det kan være kamper hvor det kan være veldig rolig å være keeper, men så kan det også være øyeblikk hvor du behøver ham for gjøre matchvinnende redninger i verdensklasse.

- Pre-season for meg var et mareritt. Jeg hadde hele tiden problemer med min lyske, men det ligger bak meg nå. Jeg føler meg skarp igjen. Jeg behøver nå bare mer trening og kamper for å komme opp på mitt maksimale nivå.