LFC kaller neppe hjem Mascherano

Selv om flere europeiske klubber nå vurderer å nekte sine spillere å delta i OL, er det neppe aktuelt for Liverpool å kalle hjem Javier Mascherano.

The Independent tror at det er liten sjanse for at Liverpool vil gå til det skritt å kalle hjem Javier Mascherano fra den argentinske OL-troppen, selv om to tyske klubber nå får støtte fra den europeiske klubbforeningen i kampen for forhindre at deres spillere skal delta i lekene i Beijing. ECA slo i går fast at klubbene ikke er legalt forpliktet til å frigjøre sine spillere for OL.

Werder Bremen og Schalke krever nå med støtte fra ECA at de brasilianske spillerne Diego og Marcio Rafinha returnerer til sine klubber.

Liverpool ser ut til å bli den store taperen av de engelske klubbene i forbindelse med OL, ettersom de må avgi hele tre spillere til mesterskapet (Mascherano, Lucas Leiva og Ryan Babel). Manchester United-manager Alex Ferguson klarte for eksempel å overtale henholdsvis Argentina og Sør-Korea til å ikke ta ut Carlos Tevez og Ji-Sung Park.

- Ettersom OL ikke er inkludert i den harmoniserte internasjonale fotballkalenderen er ikke klubbene forpliktet til å frigi spillere til landslagene i forbindelse med lekene, uttaler ECA-formann Karl-Heinz Rummenigge.

En avtale mellom FIFA og den internasjonale olympiske komité forplikter klubbene til å frigjøre spillere under 23 år, men det finnes ingen forpliktelser til å frigjøre spillere over den alder. ECA bestrider nå også at klubbene er bundet av avtalen mellom FIFA og den internasjonale olympiske komité, og dermed kan det også hende at klubber nå vil prøve å holde tilbake spillere under 23 år for å teste denne avtalen legalt.

Følgende Premier League-klubber i tillegg til Liverpool har avgitt spillere til OL: Manchester United (Anderson), Chelsea (Kalou), Manchester City (Jo), Blackburn (Nelsen).