Ligastart for U18 på lørdag

U18-trener Hugh McAuley ser frem til lørdagens seriepremiere mot Crystal Palace på akademiet i Kirkby, og lover å varte opp med underholdende angrepsfotball den kommende sesongen.

Liverpool U18 starter sesongen med hjemmekamp mot Crystal Palace førstkommende lørdag. De røde ble nummer fem i serien i fjor, men har gjort 22 mål på åtte treningskamper i sommer og har høy selvtillit foran seriestarten.

Trener Hugh McAuley mønstrer en rekke nye spillere denne sesongen. Blant annet Thomas Ince (sønn av tidligere Liverpool-spiller Paul Ince) og den finske spissen Lauri Dalla Valle. Tyskeren Christopher Buchtmann og det lokale talentet Adam Pepper er to andre som McAuley har stor tro på.

- Vi har 11 nye førsteårsspillere på U18 denne sesongen, og jeg synes vi har en spennende tropp. Vårt mål er alltid å produsere spillere for Melwood, ved å få dem inn på reservelaget. Forhåpentligvis klarer vi det også i år, uttaler McAuley til liverpoolfc.tv.

- Jeg tror det blir tøff konkurranse om plassene på laget denne sesongen, og det liker jeg. Så lenge vi viser vinnermentalitet i hver kamp vi spiller, er jeg sikker på at vi vil oppnå gode resultater, legger han til.

- Det er viktig at vi klarer å forbedre de individuelle ferdighetene til spillerne, i tillegg til at vi forbedrer kollektivet. Dersom 3-4 spillere blir flyttet opp til Melwood ved sesongslutt, mener jeg vi har nådd våre mål. Fra troppen forrige sesong ble Steven Irwin og Gary Mackay-Steven flyttet opp til Melwood. Nathan Eccleston og Michael Scott har også spilt for reservelaget i sommerens treningskamper, og har gjort det veldig bra.

- Den kommende U18-sesongen blir veldig spennende, og jeg håper supporterne kommer og ser laget i aksjon ettersom vi har noen veldig gode spillere i troppen vår. Jeg tror vi vil vise oss som et veldig angrepsvillig lag. Vi har spillere over hele banen som kan score mål. Defensivt har vi gjort det bra i treningskampene, og det er viktig at vi fortsetter å jobbe hardt med den delen av vårt spill.

- Crystal Palace er en grei kamp å starte med. De stiller alltid med gode lag, og pleier å ha noen store, sterke gutter som markerer seg. Vi ser frem til kampen, og forhåpentligvis viser vi oss fra vår beste side på lørdag, avslutter McAuley.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dette er Liverpool U18 sesongen 2008/09:

Målvakter:

Chris Oldfield:
En keeper som har fått litt erfaring med reservelagsspill etter å ha trent på Melwood i sommer. Vil være førstekeeper på U18 denne sesongen.

Deale Chamberlain: Målvaktstrener Billy Stewart synes Deale er et stort talent, og han vil få sine sjanser denne sesongen.

Hakan Duyan: Fjorårets U16-keeper. Han er en stor, sterk type som fikk prøve seg på reservelaget i sommerens treningskamp mot Peterborough.

Forsvarsspillere:

Michael Scott:
Begynte Liverpool-karrieren som spiss, men ble flyttet ned på høyreback midtveis i fjorårssesongen. Scott er god til å lese spillet, han er rask og har god teknikk. Stortalentet har spilt høyreback for reservelaget i deres treningskamper i sommer, og har imponert Gary Ablett og hans stab.

Joe Kennedy: Lokal gutt med veldig gode holdninger. Har blitt utnevnt som lagets kaptein denne sesongen. Gjorde store fremskritt i fjor, og er rask til å være så høy.

Jack Metcalf: Kan spille både midtstopper og høyreback. Kan også fungere som nødløsning på sentral midtbane. Løpssterk spiller.

Shane O'Connor: En spiller med gode holdninger. En gutt som lagkameratene ser opp til.

Midtbanespillere:

Adam Pepper:
Et lokalt naturtalent som kan spille både på den sentrale midtbanen og i angrepsrekka. Utmerker seg med gode pasninger og er ikke redd for å utfordre forsvarsspillere. Målfarlig.

Thomas Ince: I tillegg til å være målfarlig er han en spesialist til å slå gode innlegg. Teknisk begavet, venstrebeint, men kan spille både på venstre- og høyrevingen, og i angrep om det trengs.

Christopher Buchtmann: Tysk u-landslagsspiller. God teknisk, og har et utmerket venstrebein. Venstreving som både slår gode innlegg og scorer mål.

Alexander Kacaniklic: Har allerede fått prøve seg på reservelaget. Slår gode innlegg, og er effektiv på høyrevingen når han skjærer innover og scorer mål. Aspirerer til spill på et høyere nivå.

Pajtim Kasami: En defensiv midtbanespiller som også kan opptre som midtstopper. En sterk spiller med et godt venstrebein. Han er først og fremst tiltenkt en ankerrolle på midtbanen i årets lag, men vil bli benyttet som midtstopper når det trengs.

Alex Cooper: Kom fra Skottland i fjor, og spilte for U16. Imponerte på det nivået. Venstreving som også kan spille venstreback. Har et utmerket venstrebein, er sterk og liker å gå fremover på banen.

Michael Roberts: Defensiv midtbanespiller som ikke er redd for å trå til i taklingene. Er i tillegg en god pasningsspiller som gjør ting enkelt. Er god til å bryte opp motstanderens spill.

Astrit Ajdarevic: Trente med reservelaget på Melwood mot slutten av fjorårsesongen. Ble skuffet over at han ikke fikk fortsette med dem på heltid, og ser seg derfor nå om etter en ny klubb.

Sean Highdale: Har gjennomgått noen store operasjoner siden bilulykken i vår. Jobber hardt sammen med det medisinske støtteapparatet for å komme tilbake på fotballbanen.

Angrepsspillere:

Nathan Eccleston:
En spennende spiller med et stort potensial. Er god til å utfordre motpillerne med ball i beina, og vet hvor målet står. Har spilt for reservelaget i sommerens treningskamper, og har gjort det bra for dem.

Lauri Dalla Valle: Finnen er en målfarlig herremann som er god innenfor motstanderens straffefelt. Han finner de riktige posisjonene til riktig tid, og er en veldig sikker avslutter.

David Amoo: Kan spille både venstreving og spiss. En veldig rask spiller og en potensiell matchvinner. Er dog noe ujevn.

Marvin Pourie: Målfarlig tysker som må bli bedre til å holde på ballen og spille på lag med sine medspillere. En utpreget konkurransemann.

James Ellison: Var satt ut av spill i flere måneder grunnet skade forrige sesong. Er nå skadefri igjen. Gjorde mange mål på U16-laget sammen med Adam Pepper og Thomas Ince i fjor. En angriper som liker å utfordre motstanderne og som er god til å holde på ballen.