Liverpool-fans truer RBS

Liverpool-fans truer Royal Bank of Scotland med boikott om banken fortsetter å gi lån til Liverpools amerikanske eiere. Forhandlingsleder bekrefter at DIC fortsatt er interessert i LFC.

Liverpool-fans vil boikotte Royal Bank of Scotland dersom de ikke slutter å gi fiansiell støtte til klubbens eiere, Tom Hicks og George Gillett. Det skriver Tony Barrett i dagens Liverpool Echo.

Det er supporterunionen Spirit of Shankly som ønsker at RBS skal nekte Hicks og Gillett tilgang til ytterligere lån. Grupperingen trapper nå opp kampanjen for å fjerne de upopulære amerikanerne fra klubben.

I januar fikk amerikanerne til en refinansieringsavtale verdt £350M med RBS og investeringsbanken Wachovia. Avtalen medfører at Liverpool må betale £30M bare i årlige renteutgifter. Denne avtalen utløper i januar, og Spirit of Shankly oppfordrer nå RBS til å tenke gjennom sitt ansvar overfor klubben og dens fans før de overveier å gi amerikanerne nye lån for å finansiere stadion i Stanley Park.

Tony Barrett skriver at Spirit of Shankly står klar til å starte en kampanje mot RBS dersom de fortsetter å støtte Hicks & Gillett. Blir det nødvendig, vil supporterunionen oppfordre alle Liverpool-fans til å si opp sine kontoer i banken.

"Vi vil oppfordre Royal Bank of Scotland til trekke tilbake all finansiell støtte til Tom Hicks og George Gillett, slik at duoen ikke får belaste Liverpool FC med mer gjeld. Skulle eierne be om nye lån for å finansiere ny stadion, vil vi be banken nekte dem dette, ettersom det er mot ønskene til majoriteten av Liverpool-fans", heter det i en pressemelding fra Spirt of Shankly.

"Vi vil oppfordre Royal Bank of Scotland til å revurdere det lånet de har gitt George Gillett og Tom Hicks. Dette skal refinansieres tidlig i 2009, og vi vet at Royal Bank of Scotland har siste ord i denne refinansieringen. Vi ber banken om å avslå forespørselen fra amerikanerne på vegne av alle Liverpool-fans", står det videre å lese.

Det blir samtidig innkalt til et møte der man skal diskutere tiltak mot RBS. Dette møtet blir holdt på Liverpools uoffisielle supporterklubb i Lower Breck Road klokken 13.00 (lokal tid) kommende lørdag.

Forhandlingsleder for DIC, Amanda Stavely, sier for øvrig til Liverpoool Echo at "Liverpool-situasjonen pågår fortsatt".