Liverpool Legends vant på straffe

Det stod 1-1 etter ordinær tid i kveldens legendekamp mellom Viking All-Stars og Liverpool Legends på Viking Stadion. De røde trakk det lengste strået i straffespark-konkurransen.

7000 tilskuere fant veien til kveldens store begivenhet i Stavanger, oppgjøret mellom Viking All-Stars og Liverpool Legends på Viking Stadion.

Liverpool ledet 1-0 ved pause etter en scoring av John Wark (bildet). Scoringen kom etter et pent overlegg, der Wark lurte seg inn i blindsonen ved bakerste stolpe og headet pent i mål.

Arild Ravndal utlignet for hjemmelaget på et helt feil idømt straffespark i andre omgang, og 1-1 stod seg ut omgangen.

Liverpool hadde ballen mye i denne kampen, og var det førende laget med sitt gode possession-spill. Men Viking var farlige de gangene de fikk tak i ballen, og skapte de fleste og de farligste sjansene. Bob Bolder gjorde flere gode redninger, og et par av disse var det virkelig klasse over. Bruce Grobbelaar spilte ikke grunnet en hamstringskade. Det hører også med til historien at lagene hadde hvert sitt skudd i tverrliggeren.

Etter litt diskusjoner ute på gressmatta etter kampslutt bestemte arrangørene seg for å droppe 2 x 3 minutter ekstraomganger, og gå rett på straffespark-konkurranse der lagene skulle skyte tre staffespark hver for å avgjøre det hele.

Viking tok det første straffesparket, og den tidligere Englands-proffen Egil Østenstad misbrukte sitt forsøk. John Durnin nettet deretter sikkert, og sendte Liverpool i føringen. Alf Kåre Tveit utlignet, før Jason McAteer fulgte opp med enda en nettkjenning fra ellevemeteren for de røde. Når så Ingve Bøe misset på Vikings tredje og siste straffe, kunne Liverpool-legendene slippe jubelen løs.

Liverpool startet kampen med følgende lag: Bob Bolder, Rob Jones, Alan Kennedy, John Wark, Ronnie Whelan, Jason McAteer, John Aldridge, Ian Rush, Mike Marsh, Mark Walters, Mark Wright.