Liverpool øyner Silva

De rødes amerikanske eiere har avblåst jakten på Gareth Barry, selv om irsk investor ville gi bidrag. Nå settes klubben på Anfield i forbindelse med David Silva hos Valencia.

Etter å ha ligget langflat etter Garry Barry gjennom hele transfervinduet og vel så det, avblåste Liverpool dealen sent i går kveld norsk og engelsk tid. Det var neppe tilfeldig at det var ettermiddag i Texas og Colorado.

Kun timer etter at Rafael Benitez fastslo at det ikke dreide seg om penger når Barry fortsatt ikke var rød, og hevdet at man siktet seg inn på en engelskmann som kunne spille på tre plasser men ville bli brukt på Liverpools venstreside, sendte daglig leder Rick Parry ut en pressemelding om at man avblåste jakten på Gareth Barry.

De amerikanske eierne skal ha ment at £18M var for mye å betale for midtbanespilleren til Aston Villa. Ifølge velinformerte Chris Bascombe hos News of the World skal Benitez og Liverpool i utgangspunktet ha forventet en profitt ved å selge en Xabi Alonso som hadde kontakt med Real Madrid og Barcelona, for så å hente inn Barry. En antagelse som slo feil, og med et Villa som stod fast på sin prislapp ville man tvert i mot ha måttet betale penger i mellom for å bytte sentrale midtbanespillere.

Til tross for at den irske investoren John Miskelly skal ha vært villig til å gi Liverpool et rentefritt lån på £12M valgte Hicks og Gillett til slutt å avblåse handelen. Pressemeldingen kom trolig som følge av at flere aviser begynte å få snusen i hvordan situasjonen var.

Engelsk presse undrer seg nå hvor såret Rafael Benitez er etter at et av hans hovedmål på transfermarkedet denne sommeren er blokkert etter at mye tid og energi er brukt.

Ifølge Bascombe er det nå aktuelt at amerikanerne stiller til rådighet £18-20M for at Liverpool kan legge inn et bud på 22-årige David Silva. Manchester United og Arsenal skal imidlertid også være interessert i europamesteren som til daglig spiller i Valencia.