Liverpool U18 - Crystal Palace U18 4-3

Liverpool U18 vant 4-3 over Crystal Palace i sin første offisielle kamp for sesongen. De røde ledet på et tidspunkt 3-0 etter ekte hat trick av Marvin Pourie på en drøy halvtime.

Liverpool: Chris Oldfield, Michael Scott, Jack Metcalf, Joe Kennedy, Shane O'Connor (Astrit Ajdarevic 54), David Amoo (Thomas Ince 74), Michael Roberts, Adam Pepper, Alexander Kacaniklic, Lauri Dalla Valle, Marvin Pourie (James Ellison 65).
Ubenyttede reserver: Hakan Duyan, Alex Cooper.

Crystal Palace: Kieran Thorpe, Aaron Dalhouse, Nathan Clyne, Graham Edwards, Jerry Nnamoni, Billy Bingham, Michael Ablett, Joe Goldsmith, James Comley, Nathaniel Pinney, Jack Randall.
Reserver: Charlie Holness, Martin Jacobs, Matthew Parsons, Jack Holland, Hakeem Adelukun.

1.min: Michael Scott med et svakt tilbakespill til keeper Chris Oldfield. Liverpool får med nød og neppe klarert.

6.min:  1-0 Marvin Pourie (bildet). Bortelagets venstreback slår en løs tversoverpasning i retning sin midtstopperkollega inne i feltet. Ballen går rett i beina på Marvin Pourie, og tyskeren nøler ikke når han får en gratissjanse og skyter kontant i mål fra 7-8 meters hold.

19.min:
Crystal Palace med et bra angrep. Et høyt oppspill mot spissen blir headet tilbake til Joe Goldsmith. Hans skudd går 2-3 meter utenfor.

23.min: Marvin Pourie slår inn fra høyre og Lauri Dalla Valle klinker til på direkten. Skuddet går via et forsvarsbein og til corner. Hjørnesparket header Jack Metcalf over.

29.min:  2-0 Marvin Pourie. Et veldig bra angrep dratt opp på venstresida av Liverpool. Shane O'Connor gir til Alexander Kacaniklic. Svensken går til dødlinja og slår flatt inn foran mål. Der dukker Marvin Pourie opp på fremste stolpe og bredsider ballen kontant i mål.

31.min:  3-0 Marvin Pourie. Ekte hat-trick på en drøy halvtime av tyske Marvin Pourie. Denne gangen blir han spilt fram av Lauri Dalla Valle, og spissen leverer en ny god avslutning lavt under keeper.

34.min:
Stor sjanse til Liverpool når David Amoo går solo ute på høyresiden og avslutter med å skjære innover i banen. Vingen kommer alene med gjestenes keeper, men sistnevnte får slått avslutningen fra skrått hold til corner. Hjørnesparket ble det ingenting ut av.

41.min:  3-1 Michael Ablett. Nathaniel Pinney spiller frem Michael Ablett som lurer offsidefella og scorer sikkert alene med keeper Chris Oldfield. Scoringen skulle muligens ha vært annulert for offside.

43.min:  4-1 David Amoo. Alexander Kacaniklic dribler seg plass ute på venstrevingen, kommer til dødlinja og får lagt en høy ball mot bakerste stolpe. Der rager David Amoo høyest i lufta og header kontant i mål.

Selv om Liverpool U18 leder hele 4-1 ved pause i sin første seriekamp for sesongen, så har faktisk første omgang vært en relativt sjansefattig affære. De røde har vært dødelig effektive, og har gjort mål nesten hver gang de har vært fremme i angrep. Marvin Pourie brukte en drøy halvtime på å gjøre ekte hat-trick, selv om kampen til da hadde vært jevnspilt med mest kriging på midtbanen. Mot slutten av omgangen tok hjemmelaget mer over, men 4-1 ved pause er likevel i overkant etter spill og sjanser.

54.min:  Liverpool gjør et bytte. Ut går Shane O'Connor, og inn kommer Astrit Ajdarevic. Svensken går inn som midtstopper mens Jack Metcalf flyttes ut som venstreback.

57.min: James Comley krangler seg fri og får skutt fra skrått hold. Chris Oldfield må gi corner.

58.min: Bra Liverpool-angrep der Marvin Pourie og Alexander Kacaniklic spiller vegg. Tyskeren velger å avslutte med å forsøke og skru ballen opp i hjørnet fra 16 meter når han heller burde ha spilt svensken i bedre posisjon. Ballen går et par meter utenfor.

59.min: 4-2 Graham Edwards. Innbytter Astrit Ajdarevic takler ballen rett til en motspiller inne i straffefeltet. Palace-spissen får fyrt av et hardt skudd som Chris Oldfield gjør en god redning på. Liverpools sisteskanse gir imidlertid retur, og fra 16 meters hold dunker Graham Edwards ballen i mål helt inne ved stolpen i en tett befolket målgård.

60.min:
Marvin Pourie skyter over. Godt forsøk.

62.min: David Amoo får avsluttet fra 4-5 meters hold etter en cornersituasjon likevel om han er hardt presset. Palace-keeper Thorpe må gjøre en god reaksjonsredning på streken. Kampen er mye mer åpen nå enn den var i første omgang, og bortelaget er mer med på notene igjen.

65.min:  Marvin Pourie forlater banen med en liten strekk, og James Ellison kommer inn.

74.min:  David Amoo går ut og Thomas Ince kommer inn.

81.min:  4-3. James Comley henter inn en ball helt nede ved dødlinja, og Chris Oldfield velger å komme ut for å avskjære ham. Comley slår enkelt inn i feltet, der Palace-innbytter nr. 17 enkelt kan sette ballen i det tomme buret. Keepertabbe av Oldfield.

Crystal Palace hadde et par halvsjanser i sluttminuttene, da Liverpool mistet litt av tråden og var litt på hæla. Men de røde rodde seieren i land til slutt. Andre omgang ble mye mer åpen enn den første, selv om den spillemessig var dårligere fra Liverpools side. De røde var nær ved å gi fra seg en tremålsledelse og det var dårligere fasong på laget etter sidebyttet. Til slutt var det greit at de røde vant med ett mål, selv om det på ingen måte var en typisk 4-3 kamp. Begge lag var nemlig dødelig effektive.