Liverpool U18 v Wolves U18 4-2

Liverpools juniorlag har styrket sin posisjon øverst på tabellen med en ny hjemmeseier. Dalla Valle(bildet), Ajdarevic, Ellison og Pourie målscorere.

Liverpools juniorlag topper sin avdeling etter å ha vunnet fem av de seks første kampene.

4.min:  0-1 WARDLE - Kalddusj i vindkastene i Kirkby, da Wolves får corner etter at Liverpools høyreback Michael Scott har feilberegnet overlegg og gir gjestene mulighet til å sende inn en cross som ender i hjørnespark. Dødballen medfører en del klabb og babb inne i feltet, før Michael Wardle får sendt ballen over streken.

17.min:  0-2 WINNALL - Etter forarbeid av Wardle kan Sam Winnall doble ledelsen med et skudd i det lengste hjørnet.

Etter at et meget sterkt fysisk Wolves dominerte i åpningsminuttene har Liverpool kommet sterkere tilbake og gradvid jobbet seg inn i kampen, og 2-0 scoringen kan en si var mot spillets gang. De røde har vært farlig frempå etter to cornere og et frispark, men uten å få til en skikkelig avslutning.

23.min:  Winnall skyter for gjestene, men Martin Hansen er nede og redder skuddet nede ved stolperota til corner. På den andre corneren på rad feilberegner den samme Hansen, og ballen går i kneet til en motstander og i tverrliggeren fra kloss hold. Stor sjanse.

25.min:  1-2 DALLA VALLE - Marvin Pourie spiller igjennom til spisskollega Lauri Dalla Valle, og finnen drar til tidlig fra om lag 16 meter. Ballen går lavt til side for keeper og i nettet.

32.min:  2-2 AJDAREVIC - Nydelig kontring av Liverpool etter en corner. Pourie slår ballen opp til Thomas Ince (sønn til Paul), som utforer bakerste mann hos Wolves og slår tilbake til Astrit Ajdarevic. Svensken drar pent av en mann før han avslutter kontant med et skudd i det nærmest hjørnet fra 7-8 meter.

33.min:  James David hos Wolves utnytter nesten en tabbe i Liverpools forsvar, men skyter utenfor da han kommer alene igjennom.

35.min:  Ince treffer ikke helt på et overlegg inne i feltet, og ballen går bare nesten til en Lauri Dalla Valle i god posisjon.

Pauserapport: I en underholdende 1.omgang var det Wolves som startet best, men ledelsen på 2-0 må også tilskrives mye at Liverpools indre forsvar ikke har vært på høyden. Da i første rekke lagets storvokste midtstopper Joe Kennedy, og keeper Martin Hansen har heller ikke vært patent. Framover på banen har det vært langt bedre, hvor Astrid Ajdarevic har styrt trådene med sitt presise venstrebein i en noe fremskutt rolle sentralt på midtbanen, godt assistert av både backer og vingene David Amoo og Thomas Ince. Lengst fremme har spissene Dalla Valle og Pourie vært giftige. Liverpool tok over mye av spillet rundt midtveis i omgang, før det jevnet seg litt ut på slutten igjen og Wolves har hele tiden vært farlige. Begge lagene ropte på straffespark i sluttminuttene av 1.omgang, men uten å bli hørt av dommeren.

2.omgang:

51.min:  Stor sjanse da Ajdarevic finner David Amoo med en lang pasning. Høyrevingen kommer alene med keeper, litt skrått, men sender ballen utenfor den borte stolpen.

54.min: Langskudd fra Wolverhampton, som Hansen redder greit i Liverpools mål.

64.min: Amoo, som har bidratt med mye ute på høyrekanten, blir felt utenfor hjørnet av 16-meteren. Det harde frisparket fra Ajdarevic har god retning, men går i et forsvarsbein.

65.min: Tyske Christopher Buchtmann blir med opp fra sin venstreback, og finner Dalla Valle med en stikkball. Skuddet til finnen går i en forsvarer og ut til en resultatløs corner fra 13-14 meter, da han trolig heller burde å ha prøvd å spille til spissmakker Marvin Pourie.

I likhet med i 1.omgang startet Wolves best, men Liverpool har tatt mer og mer over.

72.min:  Et meget godt innlegg fra Buchtmann ute på venstrekanten, går enten via innbytter Ellison eller i en forsvarer og har retning mot krysset. Keeper får imidlertid med nød og neppe fistet ballen til corner.

84.min:  3-2 ELLISON - 16-årige James Ellison skyter fra 30 meter og med hjelp av medvinden fyker ballen inn i krysset fra 30 meter. En kjempescoring!

90+2.min:  4-2 POURIE - Liverpool kontrer etter at Wolves har prøvd en liten sluttspurt og fått en corner i sluttsekundene. Innbytter O'Connor og Ajdarevic kombinerer fint, før sistnevnte sender en stikker fram til Marvin Pourie. Den tyske spydspissen fastsetter sluttresultatet med et kontant skudd fra 11-12 meter.

En fortjent seier til Liverpool, som etter en nokså jevn 1.omgang var klart bedre med vinden i ryggen etter pause. Det skjedde riktignok lite foran målene i de siste 45 minuttene, men de røde hadde nær sagt alt som var av spill og sjanser. Til slutt kunne Liverpools gode offensive spillere avgjøre kampen og sørge for å styrke stillingen på toppen av tabellen.

Liverpool: Hansen; Scott, Metcalf, Kennedy, Buchtmann; Amoo, Ajdarevic, Roberts (Coady 78), Ince (Ellison 66); Dalla Valle (O'Connor 88), Pourie. Reserve: Duyan.

Wolverhampton: Woolley, Dunleavy, Bath, Connolly, Reckord, D. Davis, Bennett (Rooney 60), Mendez-Laing, Winnall, J. Davis  (Hemmings 75), Wardle. Reserver: Kasiama, McCome, Malone.