Lucas håper på OL-spill

I likhet med Javier Mascherano tror og håper også Lucas Leiva at han får kjempe om OL-gull i Beijing. Liverpool jakter ikke Barcelonas Abidal, ifølge Echo.

Lucas Leiva følger i dag i fotsporene til Javier Mascherano, og erklærer at han er lysten på å spille for Brasil under de olympiske leker i Beijing i sommer. Det betyr at Liverpool kan bli nødt til å klare seg uten to av sine sentrale midtbanespillere når ligaen sparkes i gang i august.

Den olympiske fotballturneringen finner sted i tidsrommet 8. til 24. august, mens ligastarten er satt til lørdag 16.august. Dersom Lucas og Mascherano blir tatt med i sine respektive nasjoners tropper til olympiaden, vil de også bli innkalt til treningsleire av lengre varighet i forkant av mesterskapet. Dette vil nok være et problem for Liverpool under preseason, da de røde kun vil stå tilbake med Xabi Alonso og Steven Gerrard som rutinerte sentrale midtbanespillere. I tillegg kan jo Gareth Barry komme inn, dersom Liverpool lykkes i sine fremstøt for å kjøpe Villa-kapteinen.

Lucas sier i dag til Liverpool Echo at han kommer til å takke ja til å spille i Kina dersom han blir tatt ut i Brasils tropp til olympiaden, selv om det betyr at han går glipp av både den første kvalifiseringskampen til Champions League og ligakamper for Liverpool.

- Jeg håper jeg kommer med i OL-troppen, sier Lucas.

- Det vil i så fall bety at jeg starter preseason med Liverpool, og reiser til olympiaden senere. Nå venter jeg i spenning på at troppen skal tas ut, men forhåpentligvis får jeg reise.

- Jeg vet det betyr at jeg går glipp av noen kamper for Liverpool, og det er selvsagt ikke bra. Men når du blir tatt ut til å spille for landslaget, så ønsker du å gjøre det. Brasil i olympiaden er like viktig som Brasil i VM, ettersom Brasil aldri har vunnet olympisk gull i fotball.

- Olympiaden er viktig for min fremtid som landslagsspiller, ettersom VM-kvalifiseringen starter snart, og jeg ønsker å være med i troppen der. Derfor behøver jeg å spille i olympiaden, og jeg akter å snakke med Rafa om dette, sier midtbanespilleren.

Echo: Abidal-ryktene er skivebom
Liverpool Echo skriver i dag at rapportene som linker Liverpool til Barcelonas venstreback Eric Abidal er total skivebom. Lokalavisen skriver at det medfører riktighet at Rafael Benitez er ute etter en ny venstreback, og at John Arne Riise trolig forsvinner fra klubben i løpet av sommeren.

- Men Abidal står ikke på Rafas ønskelista, og han har ikke blitt fulgt av Liverpools speidere, hevder Tony Barrett i Liverpool Echo.