Lucas starter for reservene

Lucas Leiva tar skadede Jay Spearings plass sentralt på midtbanen i reservelagsfinalen i kveld. Vi har begge lagoppstillingene. Rafa om reservelagsprofilene.

Gary Ablett må som kjent klare seg uten fem av sine faste spillere når reservelaget spiller finale mot Aston Villa i reservelagsserien i kveld. Gerardo Bruna er opptatt med U17-EM for Spania i Tyrkia, mens Ray Putterill, Ryan Crowther, Daniel Ayala og Jay Spearing alle er skadet. Brasilianske Lucas Leiva kommer inn og tar sistnevntes plass sentralt på midtbanen.

Emiliano Insua, som fikk sin Anfield-debut i helgen, er tilbake på venstrebacken for reservene - mens Damien Plessis og Nabil El Zhar, som også har fått en smak av førstelagsspill denne sesongen, begge starter kampen.

Laget i sin helhet: Peter Gulacsi; Stephen Darby, Mikel San Jose, Ronald Huth, Emiliano Insua; Ryan Flynn, Damien Plessis, Lucas Leiva, Nabil El Zhar; Jordy Brouwer, Krisztian Nemeth.

På benken sitter Dean Bouzanis, Martin Kelly, Andras Simon, Daniel Pacheco og Craig Lindfield.

Aston Villa stiller med en rekke rutinerte spillere i kveld, og spesielt Marlon Harewood, Wayne Routledge og Shaun Maloney bør være kjent for de fleste. Angriperen Delfounso, som i høst gjorde livet veldig surt for Liverpools U18-lag, er plassert på benken.

Villa i sin helhet: Taylor, Lund, Baker, Osbourne, Clark, Lowry, Salifou, Routledge, Harewood, Herd, Maloney.

Benk: Bannan, Collins, Albrighton, Bevan og Delfounso.

Kampen starter kl 20.40 norsk tid, og blir direktesendt på LFC TV. De starter sin sending et kvarter før, med John Durnin og David Johnson i studio, mens David Fairclough og entusiastiske Steve Hunter kommenterer.

Vi kommer til å oppdatere på store hendelser og scoringer her på liverpool.no.

Rafa om reservelagsprofilene
Både Emiliano Insua og Damien Plessis har mot slutten av denne sesongen fått prøve seg for førstelaget i ligaen. I tillegg hadde nok en del på forhånd hatt forhåpninger om å få se ungarske Krisztian Nemeth denne sesongen. Rafa innrømmer at dette er spillere han har tro på for fremtiden.

- Jeg synes Insua viste her om dagen at han er en god spiller. Han vet hva jobben hans er som fullback. Han er fortsatt ung, men har allerede en del rutine. Plessis viste mot Arsenal hva han kan gjøre. Han er en stor spiller med kvaliteter, så han kan spille og utvikle seg. Nemeth har ikke spilt for førstelaget enda, men er en spiller som har scoret mange mange mål. Han er veldig smart, noe du kan se på bevegelsen hans. Vi følger med på disse tre og på resten av laget.

- Jeg tror det som må til for noen av reservene er å trene med førstelaget for å bli klare. Åpenbart så vil noen av dem bli involvert i flere kamper neste sesong, men som har jeg har sagt før er noen av dem veldig unge, og har en del å lære. Men de er nære førstelaget, sier Rafa til Liverpoolfc.tv.

Rafa forteller også at han nå får med seg det som er av reservelagskamper.

- Jeg går på noen kamper i blant, og takket være LFC TV får jeg nå se kampene jeg ikke kan gå på. Jeg ser dem trene, og noen av dem kommer og trener med oss. Jeg følger nøye med. Jeg kommer til å gå i kveld, og tror det vil bli en god kamp som jeg skal prøve å kose meg med, avslutter manageren.