Mål av Gerrard og Riise

Gerrard scoret Englands siste mål i 2-0-seieren mot USA. John Arne Riise ga Norge 2-2 mot Uruguay på skudd fra cirka 22 meter. Seier for San José. U18-landslagsdebut for Dalla Valla.

Steven Gerrard var meget toneangivende da England beseiret USA 2-0 i en privatlandskamp på Wembley. Liverpool-kapteinen var involvert i fire av Englands fem beste sjanser før pause. "The Three Lions" tok ledelsen etter 38 minutter. Et frisparkinnlegg fra David Beckham traff pannebrasken til dagens Englandskaptein John Terry, og Chelsea-stopperen headet ballen elegant i mål. Gerrard økte ledelsen i det 58. minutt, da han mottok et nydelig gjennomspill fra Liverpool-linkede Gareth Barry. Aston Villa-spilleren hadde nettopp erstattet Frank Lampard. Gerrard plasserte ballen perfekt nede ved venstre stolpe. Uttagbart for USAs keeper.

Steven Gerrard,som har scoret 13 mål på 66 landskamper, spilte hele kampen på venstrekanten i et 4-4-2-system, mens Peter Crouch ble byttet inn i det 68.minutt.

John Arne Riise utlignet til 2-2 og sikret Norge uavgjort i privatlandskampen hjemme mot Uruguay. I det 85. minutt fikk Norge frispark fra cirka 22 meter. Jarl-André Storbæk rullet ballen løst til Riise som klemte til. Skuddet gikk via en Uruguay-spiller og forbi keeper Carini. Det var Riises 8. landslagsmål i hans 71. landskamp.

Riise spilte samtlige minutter på Ullevål.

Seier igjen for San José
Mikel San José var på banen de første 83 minuttene da Spania U19 i beseiret vertsnasjonen Armenia med 4-2 i den siste EM-kvalifiseringskampen i eliterunden. Spania lå under 0-2, men reduserte to minutter på overtid i 1.omgang. Spanjolenes to siste nettkjenninger, begge ved Arsenals Fran Mérida, kom etter at midtstopper San José hadde blitt byttet ut. Spania var allerede klar for EM-sluttspillet før gårsdagens kamp. Sluttspillet arrangeres i Tsjekkia fra 14.-26. juli, og Liverpool ligger an til å få med fire representanter - San José (Spania), samt Krisztían Németh, Péter Gulácsi og András Simon (alle Ungarn).

U18-landslagsdebut for Dalla Valle
Lauri Dalla Valle debuterte på det finske U18-landslaget i en privatlandskamp hjemme mot Polen, og fikk tillit som spiss fra start. Dessverre ble gjestene for sterke og vant 1-0. Dalla Valle ble byttet ut etter 61 minutter. Finnene får sjanse til revansje når lagene møtes igjen i morgen (torsdag).