Manageren og kapteinens tanker om Crewe

Liverpools offisielle hjemmesider gjengir i ettermiddag manager Rafa Benítez og kaptein Steven Gerrards tanker om Crewe fra kveldens offisielle kampblad.

Liverpool møter Crewe på Anfield i dag, til tredje runde av Carling Cup. Det er mye historie mellom de to klubbene, noe både Rafa Benítez og Steven Gerrard nevner i sine forord i kampbladet. LiverpoolFC.tv har lagt inn de to innleggene på den offiselle hjemmesiden.

Først ut var Rafa Benítez:

"I kveld ønsker vi Crewe velkommen til Anfield, til forandring fra at vi har reist bort for å møte dem. Jeg har gode minner av våre preseasonkamper på Alexandria Stadium, hvor vi har vunnet 1-0 og 3-0 de siste årene. Vi spilte ikke mot Crewe i år, av den enkle grunn at vi hadde mange alternativer, men til slutt endte opp med å spille mot Tranmere fordi det passet bedre på den tiden.

Det er et langt forhold mellom Liverpool og Crewe, og jeg er sikker på at mange fans var fornøyde da de så at vi ble trekt mot hverandre.  Crewe har rykte på seg for å få opp gode unge spillere gjennom deres akademi. Over de siste årene har de fått opp spillere som David Platt, og selfølgelig Danny Murphy, som Liverpool-fansen husker  etter hans tid i klubben. Det å utvikle og selge spillere videre er livsviktig for den økonomiske fremtiden til klubber som Crewe. Jeg tror også at akademiene er nøkkelen til fremtiden for mange klubber, både i Premier League, Championship eller League One. Du kan ikke få til alt gjennom akademiene, men dersom du kan produsere nok gode spillere forsterker det klubben både om de spiller eller gjennom salg og ekstra inntekter.

Jeg har hørt at folk har omtalt Crewe som Liverpools feederklubb, men slik er det ikke. Vi har bare et godt samarbeid, og Crewe har også signert noen av våre spillere fra akademiet, som Phil Charnock, Jon Otsemobor og Daniel O'Donnell. Uansett vi det gode forholdet mellom klubbene bli lagt til side for 90 minutter i kveld, siden begge gjerne vil ta seg videre til fjerde runde. I løpet av min tid på Anfield har vi nådd finale i turneringen, kvartfinalen to ganger, og blitt slått ut av tredje runde en gang - på Selhurst Park for tre år siden.

Det blir ofte sagt at toppklubbene ikke tar Carling Cup seriøst, noe jeg har avkreftet før, og tankene mine om det er akkurat de samme. Det er klart at Premier League og Champions League-klubber har ulike prioriteringer, men det betyr ikke at vi ikke ønsker å vinne samtlige turneringer vi deltar i. Vi vet også at når vi møter et lag fra en annen divisjon, er deres hovedmål å slå et lag fra den øverste divisjonen.

Dersom vi velger å velge noen av våre yngre spillere, og motstanderen sender på banen et lag bestående av bare seniorspillere som har rutine og kunnskap om at det kan være deres største mulighet til et trofé, kan det noen ganger være vanskeligere enn en ligakamp. Men våre unggutter har gjort det bra tidligere i denne turneringen. Jeg har ett bilde på kontoret mitt av feiringene etter straffesparkskonkurransen mot Tottenham på White Hart Lane etter kvartfinalen i 2004/05. Det var et stolt øyeblikk for alle ungguttene som representerte klubben den kvelden.

Carling Cup kan gi de unge spillerne som kjemper for å komme på førstelaget et stort løft, Akkurat som vi så med dem som gjorde det bra i preseason, representerer denne turneringen en mulighet til å vise hva de kan fremfor supporterne. Uansett hvem som spiller i kveld, vil de alle gi 100 prosent. for å få oss videre til neste runde."

Steven Gerrard har også kommet med sine tanker rundt kveldens motstander og kveldens kamp:

"Carling Cup er en viktig turnering for Liverpool. Det har den alltid vært, og det vil den alltid være. Det har kanskje ikke vært like mye glamour rundt den som det i enkeltes øyne er rundt FA cupen og Champions League, men jeg har noen fantastiske minner etter å ha spilt i denne turneringen, noe jeg er sikker på at mange supportere har.

Ligacupen har alltid vært en god turnering for Liverpool. Noen av de beste Liverpool-lagene fra gamledager har gått trappetrinnene på Wembley for å løfte troféet og det har vært en ambisjon for meg å gjøre det samme. Jeg har løftet Champions League-pokalen og FA cup-pokalen etter at jeg ble kaptein for klubben, men jeg ønsker å gjøre det samme med Premier League-pokalen og ligacuptroféet også. Jeg fikk gjort det etter at vi slo Manchester United i Cardiff, men det vil være ekstra spesielt å gjøre det som kaptein. Du kan aldri ha for mye suksess.

En av de andre store tingene med dette i år for oss vil være at finalen går på Wembley. Jeg har spilt der med England, og det har også noen av de andre gutta, men vi har ikke vært der med Liverpool enda, og vi håper på endre på det denne sesongen, gjerne i begge de nasjonale cupene.

Samtidig ønsker vi å konkurrere i ligaen og fortsette som vi har gjort i Europa. Vi har mange tøffe utfordringer foran oss denne sesongen, men slik er livet i Liverpool. Du er her for å konkurrere om de store troféene.

Vi vil ha respekt for Crewe i kveld. Vi hadde tøffe kamper mot lag fra divisjoner under i begge cupturneringene forrige sesong, og det å ryke ut for Barnsley i FA cupen var et av de lavpunktene i karrieren min. For såkalte mindre klubber er det å komme til Anfield deres største kamp for sesongen, og de yter ti prosent mer enn normalt. Crewe vil komme her og forsøke å spille fotball. Dario Gradi har kanskje forflyttet seg oppover i klubben, men måten de spiller sin fotball vil ikke endre seg mens han er i klubben - og de ønsker å vinne.

Vi har lært fra fortiden hva som kan skje i denne typen kamper dersom du ikke er 100 prosent fokusert og konsentrert, og det er noe manageren har jobbet med foran kampen.  Vi kan ikke slippe ballen av syne. Jeg tror ikke det er store sjanser for at det vil skje heller, ettersom vi har bygd opp en vinnermentalitet i garderoben. Det gir alle skikkelig god selvtillit, og vi tror vi skal vinne hver gang vi går ut på banen.

Jeg har sagt et par ganger allerede denne sesongen at når jeg ser meg rundt i garderoben, føler jeg at vi har en sterkere stall enn i fjor. Det er på kvelder som denne du beviser det, og viser hvor mye du ønsker at sesongen skal bli suksess."

Kveldens kamp blir ikke direktesendt på fjernsyn. Oppgjøret kan følges her på liverpool.no med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt alt det vesentlige som skjer via SMS, kan du få det ved å sende LFC LIVE START til 2180.