Mange nordmenn vil kjøpe andel

Ser man bort i fra Storbritannia er det i Norge det er størst interesse for å kjøpe en andel i Liverpool FC. Det viser de første statistikkene fra Share Liverpoool FC. Sons of Shankly med nytt møte.

Liverpool Daily Post melder at nesten 12 000 Liverpool-fans har sagt seg villige til å skyte inn £5000 i Share Liverpool FC så langt. Gruppen håper som kjent å samle hele 100 000 fans for å kjøpe klubben.

De første statistikkene viser at nesten 50 000 mennesker fra 149 land besøkte www.shareliverpoolfc.co.uk fra fredag til mandag, trass i at websiden hadde store startproblemer og krasjet like etter at den ble lansert på grunn av det store antallet mennesker som prøvde å komme seg inn på den.

I løpet av disse fire første dagene var det 11 892 supportere som sa fra om at de ønsket å kjøpe en andel i Liverpool FC. 5 394 roste ideen, men ønsket mer informasjon. 7 930 likte tanken, men sa at de ikke hadde råd til å være med. Bare 128 fans mente at dette prosjektet var sjanseløst.

Det er verdt å merke seg at utenom briter, som genererte 25 177 av treffene på siden, var nordmenn de som viste størst interesse for prosjektet. 6 138 treff kom nemlig fra norske computere, mens USA med 3 071 og Irland med 2 053 fulgte deretter.

- Disse tallene er ganske imponerende. Dette er jo etter bare noen få dager, og bidrar til å øke vår motivasjon, sier talsmannen for prosjektet, Rogan Taylor.

- Det var en stygg strek i regningen for oss at websiden brøt sammen kort tiden etter torsdagens lansering. Jeg mener at denne statistikken viser at de fleste supportere var tålmodige og kom tilbake da siden var oppe og gikk igjen et drøyt døgn senere. Statistikken viser også at vi har mye jobb foran oss med å presentere detaljert informasjon om prosjektet, og jeg ser også at mange fans sier at de ikke har råd til dette. Jeg vil understreke at det er mulig for flere å gå sammen om å kjøpe en andel. Vi håper også snart å kunne presentere et låneopplegg som gjør at fans kan spre kostnaden over flere år, sier Taylor.

- Vi vil kjøpe noe som varer evig - en andel i Liverpool FC som aldri kan tas fra oss. Andelseieren kan overføre den til sine arvinger, og den vil således tilhøre familien for generasjoner fremover. Folk vi sitte på vår nye stadion og tenke: "Dette tilhører oss, og det gjør også klubben som spiller her", avslutter Taylor.

For øvrig har Dagbladet i dag et intervju med LFCSCSB-formann Pål Chr. Møller om denne saken. Denne artikkelen finner du ved å trykke her.

Nytt møte i "Sons of Shankly"
Den nystiftede supporterunionen "Sons of Shankly", som har som formål å drive Tom Hicks og George Gillett ut av Liverpool FC, vil holde et nytt møte klokken 12 lokal tid lørdag 16.februar. Altså bare tre timer før avspark i cupkampen mot Barnsley på Anfield. Det skjer på The Olympia i 99 West Derby Road, og unionens arbeidskomite ønsker alle velkomne. Under møtet vil strategien fremover og nye aksjoner og demonstrasjoner mot amerikanerne bli diskutert.