Mannen med gullhanskene

En skade for David James gjør at Pepe Reina går mot den tredje sesongen på rad hvor han har flest kamper uten baklengs. Martin O'Neill raser videre.

- Vi kan bare bli bedre
Det var bare David James som i verste fall kunne sørge for at Pepe Reina måtte dele utmerkelsen "Golden Glove" med Liverpools keeper, men en skade bak i leggen synes å gjøre at James vil stå over den siste ligakampen mot Fulham. Han skal riktignok nå være friskmeldt igjen, men det er ikke ventet at Portsmouth vil ta noen risk en uke før FA-Cup finalen.

Det betyr at Pepe Reina igjen er den keeperen med flest kamper i Premier League uten baklengs. 25-åringen har vært en stor suksess etter at Rafael Benitez hentet ham fra Villarreal, men kraftpluggen mellom stengene mener at både laget og ham selv har mer å gå på.

- Vi vokser som lag, år for år, forklarer Reina til Liverpool Echo.

- Vi må bli bedre hele tiden, siden det gir det en enda bedre mulighet til å vinne trofeer. Vi må også få inn flere gode spillere som Torres og Mascherano. Jeg er sikker på at manageren allerede tenker på å få inn noen nye spillere til å hjelpe oss med det.

- Det er likevel ikke noe poeng i at tre eller fire spillere gjør det bra, hvis ikke alle gjør det bra. Dette er noe kollektivt. Du vinner som et lag og du taper som et lag, det dreier seg om å få fremgang som et lag.

- Vi har fortsatt et ungt lag. Vi har et par midtstoppere som er i begynnelsen av 20-årene, Mascherano er 23 og Torres er 24. Vi kan bare bli bedre.

- Det samme gjelder for meg. Jeg vet det er ting jeg kan bli bedre på og jeg vil fortsette å arbeide med det slik at jeg kan bli en bedre keeper.

- Jeg vet ikke om jeg vil spille mot Spurs, men hvis jeg er det vil jeg prøve igjen å holde nullen.

- Jeg er glad for igjen å kunne motta gullhanskene, men jobben er gjort for meg nå. Vi har greid å bli nummer fire, slik at manageren kanskje lar Charles Itandje spille. Han har arbeidet hardt hele sesongen og fortjener å spille denne kampen.

- Dette er imidlertid ikke noe jeg har oppnådd alene. Dette er noe for laget og hele klubben, siden vi er sammen og du får ikke slike utmerkelser uten at alle arbeider for det. Det er likevel noe som er fint å kunne sitte å se på fra sofaen.

- Jeg trives veldig godt i denne klubben og ønsker å bli værende her.


O'Neill fortsatt sint
Martin O'Neill fortsetter å irritere seg over Rafael Benitez og Liverpool, etter at lokalavisen Liverpool Echo for noen dager siden kunne avsløre at de røde hadde lagt inn et bud på Gareth Barry. O'Neill innrømmer at Rafa har rett når han sier at de to managerne snakket sammen på telefon både før og etter avisartikkelen, men er nå ytterligere forbannet etter at Benitez på en pressekonferanse uttalte at "han (O'Neill) kjente til hva jeg ønsket".

- Jeg har aldri nektet for at Rafael Benitez ringte meg, sier nå manageren til Aston Villa.

- Jeg fikk en telefonsamtale for om lag 20 dager siden. Hvordan kunne jeg ellers vite det (om interessen for Barry)?, fortsetter O'Neill som man ville tro både hadde tilgang på faks og e-mail.

- Saken er at jeg ikke visste noe. Vel, bortsett fra at jeg prøvde å få han til å avslutte samtalen siden jeg skulle til en reserverlagskamp. Han ønsket å snakke om Gareth Barry, og jeg sa "nei".

- Jeg sa at jeg behøvde å snakke med formannen og antok at han var av samme oppfatning som meg, noe han var.

- Uten å trekke pusten begynte Benitez å snakke om spillere i en mulig byttehandel. Han var langt i forkant av meg.

- Nå synes han å hevde at vi har vært en pågående dialog i tre uker, men det er ganske enkelt ikke sant.

- Han ringte meg to ganger, den andre gangen var siste fredag og det var kun etter at jeg ringte ham for å klage på at budet kom i lokalavisen dagen etter. Da hadde jeg fortsatt ikke fått snakket med min formann.

- Han var en mil unna hva jeg mente om saken, og det er nonsens å antyde at både jeg og han visste alt.

- Nå sier han at alt ville skje etter sesongen, så hvorfor skulle han ringe meg?

O'Neill innrømmer altså at han både har snakket med Rafa to ganger, og at de har snakket om at Liverpool ønsker å kjøpe Gareth Barry. Det er tydelig at Benitez har truffet en nerve hos den entusiastiske nordiren, men det største spørsmålet vil likevel være hva spilleren selv ønsker. Det får vi da trolig svaret på litt senere, og forhåpentligvis ikke lenge etter helgens sesongavslutning.