Mascherano er sulten på sølvtøy

Javier Mascherano er sulten på suksess. Nå håper han det vil gå lang tid før man opplever neste troféløse sesong i Liverpool FC.

Javier Mascherano har hatt begivenhetsrike 16 måneder som Liverpool-spiller. Han har vært nær ved å gå til topps i Champions League to ganger, men har fortsatt ikke opplevd å vinne et trofé med de røde. Argentineren insisterer imidlertid på at det er noe man vil rette på neste sesong.

- Neste sesong blir veldig, veldig annerledes. Neste sesong vil de andre lagene virkelig måtte ta oss seriøst i kampen om ligatittelen. Vi har supporterne til et mesterlag, og vi har et lag som har potensial til å bli mestere. Vi har alle sammen tro på at vi skal gå til topps, sier han til Liverpool Echo.

- Hvordan skal vi klare å innfri våre drømmer og forventninger? Vi vil være tilbake i august, mer sultne på sølvtøy enn noen gang, forsikrer han.

- Det er noen viktige lekser vi som lag må ha lært fra denne sesongen, og som vi må tenke på i løpet av sommeren. Vi har tapt alt for mange poeng på hjemmebane. Det kan vi ikke gjøre neste år. Vi har også sluppet inn alt for mange mål i sluttminuttene, og vi avgjorde ikke kamper tidlig når vi av og til hadde sjansen til det.

Midtbanespilleren er glad over at han sikret seg en langtidskontrakt med klubben i vinter, og han er også fornøyd med egen innsats denne sesongen. Ikke minst det faktum at han har vært en av lagets beste og mest stabile spillere.

- Jeg er svært stolt over å representere Liverpool. Jeg ønsker å gjøre mitt for at klubben skal oppnå suksess. Jeg ønsker å bidra til at sesongen vi har lagt bak oss blir den siste uten et trofé i Liverpool FC på lang, lang tid.

- Vi har opplevd mange høydepunkter denne sesongen, men vi sitter også igjen med en følelse av at vi kunne ha oppnådd mer. Jeg kunne selv også ha spilt bedre. Jeg er ikke ferdigutviklet som spiller ennå, og jeg ser på de andre spillerne på laget og prøver å lære ting fra dem. Men jeg har definitivt vært mer stabil denne sesongen enn jeg var i mine første seks måneder i klubben.

- Jeg er ikke så høy som Steven Gerrard eller noen av de spillerne jeg spiller mot, så jeg må være modig i min spillestil. Jeg prøver hele tiden å vise at jeg spiller med hjertet utenpå drakta. På grunn av at jeg er så liten prøver jeg å legge ned dobbel innsats i forhold til mine motspillere. Jeg er den minste spilleren på laget, og kanskje en av de minste sentrale midtbanespillerne i landet. Jeg er sikker på at andre spillere tror de kan ta meg på fysikken, men jeg mener at jeg har bevist at de ikke klarer det. Jeg vil ikke tillate det, sier 23-åringen.