Mascherano til finale - Lucas så rødt

Argentina knuste Brasil 3-0 i OL-semifinalen. Lucas fikk direkte rødt kort for en stygg takling på Mascherano!. Lucas kommer hjem? Argentina mot Nigeria i finalen. Capello valgte Terry og Ferdinand.

Javier Mascherano og Lucas kom i fokus da Argentina og Brasil møttes i OL-semifinalen i Beijing. Etter en målløs første omgang eksploderte det etter pause. Argentina scoret to mål ved Sergio Agüero før det første kvarteret var gått. I det 76. minutt økte Juan Roman Riquelme ledelsen til 3-0 fra straffemerket. Fem minutter senere kom to Liverpool-spillere i hovedrollen. Javier Mascherano førte ballen i høyt tempo fremover på Brasil banehalvdel. Bakfra kom Lucas i tigersprang. Brasilianeren kastet seg inn i en hodeløs takling. Dommeren tok straks opp det røde kortet til Lucas. Mascherano ble liggende å vri seg, men fortsatte kampen. Kun tre minutter senere ble Mascherano igjen lagt stygt i bakken. Denne gang var det Thiago Neves som fikk marsjordre. Med elleve mot ni spillere kontrollerte Argentina inn kampen, og de møter Nigeria i finalen på søndag klokken 06.00 norsk tid.

For Brasil venter bronsefinale mot Belgia på fredag klokken 13.00, men Lucas må stå over det oppgjøret grunnet dagens utvisning. Spørsmålet nå er om Lucas reiser hjem til Merseyside eller blir i Kina for å ta del i en eventuell medaljeseremoni.