Mascherano til OL?

Javier Mascherano er aktuell for å representere Argentina i OL, som en av tre overårige spillere. Villa-sjef mener Liverpool fremdeles kan ta ligagull. Tidligere rød CL-vinner til Rennes.

Emiliano Insua var med på laget da Argentina kvalifiserte seg til OL ved å bli nummer 2 i det sør-amerikanske U20-mesterskapet i fjor. Nå er Javier Mascherano med i den foreløpige OL-stallen, som en av tre overårige spillere. Midtbanejernet tok OL-gull med Argentina i Aten i 2004, og vil nå forsøke å gjøre det igjen i Kina.

Aldersgrensen for å delta på fotballbiten av OL er altså 23 år, men man har lov å gjøre tre unntak. Det er ventet at tidligere Villarreal og nå Boca Juniors-stjernen Juan Roman Riquelme, Bayern Münchens Martin Demichellis, og de rødes Javier Mascherano blir disse tre spillerne.

- Jeg er veldig glad for å være med i troppen, sier Mascherano til Setanta Sport.

- Jeg tok gull i Aten, og drømmer om å gjøre det samme i Kina. Dette vil forandre mine sommerplaner i forhold til hvile, men jeg skal snakke med Liverpool - og tror ikke det vil være noe problem. De vet at de å spille for landet sitt er en stor ære. Jeg mener Argentina har store muligheter til å vinne igjen, ettersom vi har et meget sterkt lag og er regjerende mestre, avslutter Liverpools nummer 20.

O'Neill mener Liverpool enda kan ta gull
Aston Villas manager, Martin O'Neill, har en tendens til å uttale seg positivt om Liverpool før og etter møtene lagene mellom. På pressekonferansen før mandagens kamp, hevdet han at Liverpool på ingen måte var ute av tittelkampen denne sesongen.

- Jeg mener Liverpool er kapable til å klare det. Luken er større enn hva de hadde ønsket, men det blir vanskelig å avskrive Liverpool, og jeg gjør det ikke.

- Manchester United ser sterke ut om dagen, men Liverpool har kapasitet til å vinne sine kamper. De har vunnet Champions League en gang, og kom seg til finalen en annen gang, og når målet deres er å vinne ligaen mener jeg de er kapable til det. Det viktige er at de kun har tapt to kamper denne sesongen, og jeg mener de har en veldig sterk stall. Fra starten av sesongen trodde jeg de vil bli store utfordrere til gullet, og det kan enda skje. De har en kamp til gode.

- Forrige sesong var det borteformen deres som var problemet, men denne sesongen har den vært glimrende. Kanskje har de ikke vunnet så ofte på Anfield som de ville ønsket, men de er gode nok til å vinne åtte kamper på rad. Det er det som skiller dem, Arsenal, United og Chelsea fra oss andre. Med all respekt, så er det vanskelig for oss andre. Jeg sier ikke at de kommer til å gjøre det - bare at de er gode nok til å gjøre det, avsluttet nord-iren.

Traoré til Rennes
Djimi Traoré forlot Liverpool sommeren 2006, etter å ha spilt 142 kamper (121 fra start) for de røde. Med seg tok han et ligacupgull fra 2003, og en Champions League-medalje fra 2005. Den gang ble han solgt til Charlton for to millioner pund, og videresolgt til Portsmouth kort tid etter.

Nå er venstrebacken på flyttefot igjen, og Harry Redknapp har sendt mannen med de lange bena på utlån til Rennes i fransk fotball. Etter at Harry Redknapp hentet inn venstreback Lucien Aubey, var det verken plass til Djimi eller Matthew Taylor, som har blitt solgt til Bolton.

Traoré er utlånt til den franske klubben ut denne sesongen, og Rennes har opsjon på kjøp dersom låneoppholdet skulle bli en suksess.