Massive protester etter kampslutt

Kilder i Liverpool kan rapportere om høylydte demonstrasjoner mot Liverpools eiere etter kampslutt i kveld.

Det rapporteres at store deler av The Kop har stått igjen etter kampslutt i kveld, og ytret i klare ordelag hva de synes om Liverpools amerikanske eiere. "They don't care about Rafa, they don't care about the fans" skal ha vært det klare budskap fra fansen. I skrivende stund skal fortsatt anslagsvis en firedel av The Kop stå igjen, og deres høylydte protester sies å foregå i et såpass kraftfullt omfang at de skal være lett hørbare tvers over Stanley Park.

Det har før vært meldt om disse protestaksjonene etter at fansen har organisert seg i gruppen "Sons of Shankly", hvis hensikt er å drive de amerikanske eierne ut av Liverpool Football Club. Denne nystiftede organisasjonen håper å etterhvert kunne telle mellom 10000 og 20000 medlemmer, og er ikke ventet å gi seg uten kamp. Om intet annet skulle vise seg å ha noen funksjon, har enkelte i denne gruppen oppfordret sine medfans til å slutte å overvære kamper, for å jage eierne bort. I dag er de i aller høyeste grad tilstedeværende på stadion, med bannere og sang. Før dagens kamp skal også fans ha blitt oppfordret til å boikotte souvenirbutikken ved stadion, dette for å sverte intektskildene til de amerikanske eierne.

Dagens aksjon ble, som vi har meldt om tidligere, planlagt under et møte ved Sandon Pub ved Anfield for to dager siden. Det er ventet at man vil få flere protester i tiden fremover dersom ikke de amerikanske eierne skulle finne på å selge seg ut.