Med tro på EM-seier

Fernando Torres, Xabi Alonso, Pepe Reina og Alvaro Arbeloa er de første røde i historien i en EM-finale, og nå har Xabi tro på at man også kan bli feiret som vinnere.

Hele Spania jubler etter at deres fotballhelter er klare for søndagens finale i EM, etter overbevisende 3-0 mot Russland. Fernando Torres var mye involvert i de 69 minuttene han var på banen, men avslutningene satt ikke og toppscoreren har virket noe sliten etter sin fantastiske sesong i Premier League.

Xabi Alonso har ikke vært med i den foretrukne startelleveren til Luis Aragones, men Xabi har likevel fått vist at han er i form. Han ble kåret til banens beste da ?reservene? vant mot Hellas i gruppespillet, og var igjen positiv da han kom inn samtidig som Torres gikk ut mot russerne. Nå tror midtbanespilleren at det kan gå hele veien i finalen mot Tyskland.

- Vi må ha troen, da vi nå føler at vi kan slå alle, sier Alonso. - Forhåpentligvis kan vi være i stand til å beseire Tyskland.

- Vi må være forsiktig med deres offensive spillere som Podolski, Schweinsteiger og Klose fordi at de har et killerinstinkt. Hvis vi kan ha kontrollen på dem vet vi at vi vil ha ballen mye, skape sjanser og score mål.

- Førsteomgangen mot Russland var tett, hvor begge lag spilte kontrollert og prøvde å ikke gjøre feil. Etter pause scoret imidlertid vi det første målet og vi visste da at det ville bli lettere. Vi holdt på ballen og utnyttet sjansene våre. Vi viste stor modenhet i 2.omgang.

- Denne seieren betyr mye. Alle supporterne, spillerne og staben har stor tiltro til oss. Vi har fullført et stort EM så langt og nå må vi bare fullføre det ved å gi hundre prosent i den siste kampen mot Tyskland.

- Vi har ikke blitt påvirket av forventningene så langt. Vi ønsker bare å fortsette det vi har gjort i EM og guttene er i et herlig humør.

Søndag vil det bli første gang en eller flere spillere fra Liverpool spiller en EM-finale. Fernando Torres forventes å starte kampen, selv om Dani Guiza har skapt overskrifter som innbytter i dette mesterskapet, ikke minst fordi rekkekamerat David Villa ikke kan spille finalen p.g.a. skade. Xabi Alonso kan også meget vel bli en viktig spiller for spanjolene, selv om man tror at Aragones vil starte med sitt faste mannskap.