Melia sikker på at Hicks ikke vil selge

Tom Hicks er i ferd med å alliere seg med den tidligere Liverpool-spilleren Jimmy Melia som en slags rådgiver. 70-åringen tror Hicks fortsatt vil være Liverpool-eier i mange år fremover.

Det er ikke mange tidligere Liverpool-spillere som tror at Tom Hicks har noen fremtid som Liverpool-eier, men Jimmy Melia går mot strømmen og har klokkertro på texaneren. Melia, som spilte 287 kamper for Liverpool i perioden 1955-1964, overvar lørdagens kamp mot Middlesbrough på Anfield som Hicks' spesielt inviterte gjest. 70-åringen bor nemlig i Dallas, Texas, og ble flydd over på Hicks sin regning, selv om Hicks senior selv ikke var tilstede på kampen. Melia satt i direktørboksen sammen med Tom Hicks junior og Liverpool-eierens bror, Bill.

Selv om George Gillett nå ser ut til å ville selge sin halvdel av klubben til DIC, er Melia sikker på at Hicks har kommet for å bli.

- Det er fire år siden sist jeg var tilbake i Liverpool, og grunnen til at jeg dro nå var at Bill Hicks er venn av faren til en spiller på fotballaget jeg trener i Dallas. Bill fikk vite at jeg spilte for Liverpool i tolv år, og spurte om jeg var interessert i å bli med over for å se kampen, forteller Melia til Liverpool Echo.

Melia forteller at han møtte Tom junior for første gang for to uker siden, og fikk så snakke med Tom senior for første gang i forrige uke.

- Jeg ble veldig imponert over dem. For meg fremstår det som helt klart at Tom Hicks elsker fotball og han elsker klubben. Det ser ut som Gillett vil selge seg ut, men jeg vet at Tom akter å bli i klubben for å få dette til å fungere.

- Det ville ha vært enkelt for ham å selge nå og gjøre en stor fortjeneste, men han er ikke typen som gir opp. Han akter å få bygget klubbens nye stadion, og han akter å finne penger til spillerkjøp i sommer. Jeg blir ikke overrasket om han fortsatt eier Liverpool om 15 år.

Melia er også overbevist om at Rafael Benitez har Hicks sin fulle støtte.

- Kommunikasjonen mellom Tom og Rafa har blitt mye bedre. Tom liker Rafa, og han tror på ham. Nå ønsker han stabilitet i klubben.

Melia forteller ellers at familien Hicks nå ønsker at han blir med over til Liverpool på flere kamper, slik at den tidligere Liverpool-spilleren kan hjelpe dem med kommunikasjonen med den sportslige ledelsen og lokalbefolkningen. 70-åringen mener at Rafael Benitez nå må kjøpe fire toppspillere til sommeren, om Liverpool skal ha mulighet til å være utfordrere om ligatittelen neste sesong.

- Jeg følger alle kampene via TV-skjermen hjemme i Texas. For å konkurrere med Manchester United, Arsenal og Chelsea vil jeg si at de trenger fire nye toppspillere. De trenger to nye offensivt anlagte sidebacker, en ny klassespiller på midtbanen sammen med Gerrard og Mascherano, og Torres trenger en partner som også er i stand til å gjøre 20 mål i sesongen.