Mer skryt etter Arsenal-kampen

Etter gårdagens oppgjør i Champions League, har mang en Liverpool-spiller høstet skryt. Nå omtaler Rafa Gerrard som en spiller i verdensklasse etter en av sine ”vanskeligste kamper i Europa”.

I lys av at Liverpool i går skaffet seg et godt utgangspunkt på Emirates foran returoppgjøret på Anfield, fortsetter Rafa Benítez sin hyllest av sine spillere, og både Gerrard, Kuyt og Torres ble, i samtale med Liverpools offisielle hjemmeside, omtalt i flatterende ordelag.

- Når du har toppklassespillere, utgjør de forskjellen. Noen ganger er det Torres, denne gang var det Gerrard. Han er en spiller som kan endre en kamp på egenhånd, og han gjorde definitivt det med sitt raid inn i boksen da han skapte vårt mål.

- Han forandret kampen. Målet vi scoret utgjorde den virkelige forskjellen for oss, det ene stykket med kvalitet i verdensklasse, endret alt. Stevie kan gjøre slikt, det var et løp de ikke kunne stoppe. Det kan ha vært avgjørende for hele kvartfinalen.

Benítez har imidlertid ikke kun sin kaptein å rose etter gårdagens kamp. Også andre arbeidshester høster skryt.

- Kuyt var utmerket, hans arbeidskapasitet er fantastisk. Og også Torres, han forsøkte å gjøre sin jobb, noen ganger helt alene.

- Når Arsenal presser på, er det noen ganger vanskelig for angriperne, fordi de da ikke får så mye støtte fra resten av laget. Ryan Babel jobbet imidlertid hardt, og Gerrard så hele tiden etter brudd og den avgjørende pasningen. Alle spillerne gjorde en fantastisk jobb, jeg var fornøyd med hvordan laget utlignet fort, mot Arsenal, siden hvis du ikke gjør det, kan du fort havne to eller tre mål bak, da de er gode i angrep.

- Vi hadde også sjanser. De ble dog kastet bort etter feilvalg eller ballmist i vitale deler av kontringsspillet.
Om noen skulle være i tvil om hvor vanskelig Rafa føler kampen i går var, hevder han selv at det er en av de absolutt vanskeligste under hans ledelse i Europa, samtidig som han fremhever effektivitet som en essensiell egenskap.

- Kampen på Emirates var en av de vanskeligste kampene vi har spilt i Europa. Vi visste at det ville bli tilfellet, du trenger bare se på statistikken for å se at de hadde plenty med ballbesittelse. Men tanken var å skape sjanser. Vi hadde en, og tok vare på den. De hadde to eller tre, og greide ikke ta vare på dem.