Middlesbrough Res - Liverpool Res 0-1

Liverpools reservelag vant 1-0 over Middlesbrough på Riverside i kveld. Jordy Brouwer ble matchvinner. God førsteomgang av gjestene, men langt dårligere kvalitet på spillet etter pause.

Middlesbroughs lag: Steele, Saiko, Johnson, Riggott, Corker, Franks, Smallwood, Walker, Owens, Porritt, Craddock. Ubenyttede innbyttere: Filler (keeper), Furness, Cronesberry, Martin.

Liverpools lag: Péter Gulácsi, Daniel Ayala (Philipp Degen 46), Stephen Darby (kaptein), Mikel San José Dominguez, Ronald Huth, Martin Kelly, Gerardo Bruna, Jay Spearing, Jordy Brouwer (András Simon 61), Daniel Pacheco, Vincent Weijl (Steven Irwin 84). Ubenyttede innbyttere: Dean Bouzanis (keeper), Ryan Crowther.

Philpp Degen har fått maveproblemer like før avspark, og starter likevel ikke kveldens kamp på Riverside. Han har blitt erstattet i startoppstillingen av Daniel Ayala. Degen tar plass på benken.

Nykommer Nikola Saric er ikke i troppen på grunn av en skade.

1.min: Liverpool tar avspark i sine helgrå bortedrakter.

6.min:  Daniel Ayala kommer alt for sent inn i en takling midt på banen, og er heldig som unngår det gule kortet. Middlesbrough-spilleren som blir offer for taklingen må ha behandling før han kan fortsette.

11.min: Vincent Weijl med et godt innlegg fra venstre, og Middlesbrough må gi corner. Et hjørnespark som er farlig når det går rett gjennom Boro-feltet.

15.min: Jay Spearing finner Gerardo Bruna med en flott pasning. Bruna klemmer til fra distanse via en Boro-spiller og til corner. Hjemmelaget klarer å klarere hjørnesparket.

17.min: Vincent Weijl kommer seg nok en gang fri på venstre og får lagt inn. Ny corner til Liverpool. Hjørnesparket går via Jordy Brouwer i god posisjon før hjemmelaget får klarert.

17.min:  0-1 JORDY BROUWER. Daniel Pacheco kommer seg elegant fri på høyresiden og legger et perfekt innlegg til Jordy Brouwer. Nederlenderen header i tverrliggeren, og setter returen i det tomme buret med et nytt hodestøt.

18.min:  Liverpool går rett i angrep igjen, og Daniel Pacheco kommer seg elegant fri før han smeller ballen i stolperota. Veldig nær ny scoring for gjestene.

19.min: Gjestene presser på nå, og Vincent Weijl fyrer av et godt skudd fra hjørnet av 16-meteren som Jordy Brouwer er nær ved å få en fot på. Ballen går en meter til side for mål.

20.min: Jay Spearing med et litt umotivert skudd fra distanse som går langt utenfor.

25.min: Hjemmelaget med sitt første spede angrep. Men Franks innlegg fra høyre er barnemat for Gulacsi.

26.min:  Middlesbrough slår et frispark høyt inn i feltet. Mikel San Jose og Daniel Ayala går begge etter ballen og skaller sammen. Det går verst ut over Ayala, som må ut på sidelinja for behandling.

28.min: Hjemmelaget med to cornere på rappen, uten at det blir vesentlig farlig foran Gulacsi. Ayala kommer inn på banen igjen.

31.min: Gerardo Bruna med et optimistisk forsøk på et direkte frispark fra distanse. Vinner dog en corner. Like etterpå er samme mann frempå med en lobb over mål.

38.min: Liverpool og Stephen Darby snytes for en scoring når linjemannen vinker for offside etter at sidebacken runder keeper og setter ballen i tomt mål. Flott raid av Darby, som i dag spiller på venstrebacken. Han spiller vegg med Brouwer. Nederlenderen er litt sein med å slå ballen tilbake, men Darby har likevel ikke rukket å gå i offside.

38.min:  Daniel Ayala får gult kort etter sin tredje stygge takling for kvelden. Frisparket har Peter Gulacsi full kontroll på.

43.min: Nytt godt Liverpool-angrep der Vincent Weijl blir spilt fri og får slått lavt inn i feltet. Gjestene vinner en ny corner, som blir resultatløs.

45.min: To minutter er lagt til i første omgang grunnet de to skadene som krevde stopp i spillet.

Pauserapport: Liverpool har vært det klart beste laget i første omgang, og Gary Abletts unge mannskap har til tider vartet opp med glimrende angrepsspill. Spesielt har Vincent Weijl og Daniel Pachecho vist prov på sine kvaliteter, mens Stephen Darby også har vært offensiv og frisk i en noe uvant posisjon på venstrebacken. Venstreving Weijl har kommet seg fri og lagt en rekke gode innlegg inn i feltet, men det var omgangens store spiller, Pacheco, som la opp til scoringen til Jordy Brouwer. Den lettbente spanjolen var selv nær ved å øke til 2-0 like etterpå. Middlesbrough har vist seg som veldig tannløse, og har ikke vært med på notene i det hele tatt. Det hadde derfor ikke vært noe å si på om Liverpool hadde ledet med et par mål til ved halvspilt kamp.

2.omgang:
46.min:  Philipp Degen erstatter Daniel Ayala. Det betyr at Degen tar over høyrebacken mens Martin Kelly trekkes inn i midtforsvaret.

49.min: Pacheco blir avvinket for offside alene med keeper etter at de røde har vunnet ballen høyt i banen som en følge av en feil i Boro-forsvaret. Marginal avgjørelse av linjemannen.

51.min:  Gulacsi må gjøre sin første kvalifiserte redning for kvelden. Franks med en lobb som ungareren må strekke seg i sin fulle lengde for å fiste til corner. Liverpool slet lenge med å få klarert corneren, men fikk til slutt ballen ut av feltet.

52.min: Hjemmelaget er mer med på notene nå, og en ny farlig ball blir slått inn i Liverpool-feltet. Craddock avvinkes heldigvis for offside.

54.min: Middlesbrough bryter en Liverpool-pasning langt inne på gjestenes banehalvdel. Heldigvis er Gulacsi våkent ute på det påfølgende gjennomspillet. Regnet høljer nå ned over Riverside, og gressmatta begynner å bli sleip.

56.min:  Vertene med et nytt farlig angrep. Et godt innlegg fra høyre blir headet rett på Gulacsi av Franks. Ungareren må gi corner. Like etterpå er det igjen tilløp til panikk i Liverpool-forsvaret, etter at de blir presset av et hjemmelag som har vært langt mer aggressivt etter pause.

59.min: Degen på et offensivt raid. Spiller videre til Pacheco. Spanjolen finner Weijl ute til venstre, men denne gangen slår nederlenderen innlegget for nær vertenes keeper.

61.min:  Målscorer Jordy Brouwer blir tatt av banen, og inn kommer ungareren Andras Simon.

67.min: Liverpool begynner å komme til hektene igjen etter hjemmelagets gode periode, og Weijl er nær ved å finne Pacheco med et lavt innlegg. Liverpool vinner en corner som Ronald Huth header utenfor.

69.min:  Kjempesjanse til Liverpool når Boro-keeper Steele klarerer et tilbakespill rett i beina på Andras Simon. Ungareren kan gå alene mot mål, men skyter rett i kroppen på Steele når han hadde mulighet til å spille Daniel Pacheco for blank goal.

76.min: Andras Simon skyter over fra 20 meters hold etter godt forspill av Vincent Weijl.

78.min: Middlesbrough vinner en corner når et innlegg går i kroppen på Philipp Degen og over dødlinja. Peter Gulacsi fanger hjørnesparket sikkert.

84.min:  Steven Irwin gjør sin reservelagsdebut for Liverpool når han erstatter en annen debutant, Vincent Weijl.

87.min:  Huth og Kelly går på samme ball, og lager en unødvendig corner. Gulacsi klarer bare såvidt å touche hjørnesparket og ballen går til en umarkert Boro-spiller. San Jose klarerer skuddet på streken. Uhyre nære utligning.

Sluttrapport: Tittelforsvarer Liverpool viste at de har skumle hensikter også i årets reservelagsserie. Jordy Brouwer ble matchvinner for Gary Abletts mannskap med sin heading i første omgang. I andre omgang ble Liverpool møtt av et langt mer aggressivt hjemmelag enn tilfelle var før pause. Gjestene ble kjempet ut av stilen i første halvdel av omgangen, men kom litt til hektene igjen mot slutten. Liverpools to beste spillere før pause, Vincent Weijl og Daniel Pacheco, ble etterhvert dyktig slitne på den tunge gressmatta på Riverside, og dermed kom ikke Liverpool like ofte rundt på kantene som før pause. Selv om andre omgang på langt nær var så god som første rent spillemessig, var det likevel en fortjent seier for de for anledningen helgrå.