Midtbaneproblem mot Man Utd?

Rafa er usikker på om Gerrard blir klar mot Manchester Utd. Mascherano og Lucas kommer sent hjem fra landskamper. Gerrard lettet over avansement. Mihaylov debuterte.

Steven Gerrard må gjennomgå en lyskeoperasjon. Rafael Benítez er usikker på om kapteinen blir friskmeldt i tide til kampen mot Manchester United lørdag 13. september kl. 13.45.
- Han blir kanskje ikke frisk til Manchester United-kampen, men han vil sikkert bli ok til den første gruppespillkampen neste måned. Vi bestemte oss for at dette var det beste tidspunktet for å gjennomføre operasjon.

- Han hadde problemer i den første kampen mot Liège, og også da han reiste av gårde med England til privatlandskampen mot Tsjekkia.

Rafael Benítez kan få hodebry med å komponere midtbanen mot Manchester United. Javier Mascherano og Lucas Leiva er tatt ut til VM-kvalifiseringskamper på det søramerikanske kontinentet. Brasil-Bolivia spilles torsdag 11. september kl. 02.50, og Peru-Argentina sparkes i gang kl. 04.30 samme dag. Med tidsforskjell og lang flyreise kan det bli fredag før duoen er tilbake på Merseyside.

Steven Gerrard vet ikke hvor lenge han kommer til å være på sidelinjen.
- Jeg sliter med det i øyeblikket, men jeg håper å finne ut mer de neste dagene, forteller Gerrard.

Lettet kaptein
Liverpool sikret avansement til gruppespillet i Champions League takket være en scoring av Dirk Kuyt to minutter før slutt i ekstraomgangene. Steven Gerrard er utrolig lettet.
- Jeg tror man må gi dem kredit. De kom til Anfield og var veldig organiserte. De stoppet oss i å spille. De er et stort, fysisk lag. De var vanskelige å bryte ned, uttaler Gerrard til Liverpool Echo.

- Ettersom kampen skred frem, begynte vi å spille ballen hurtigere, og det ble mer tempo i spillet vårt.

- Det var nesten litt ubehagelig, men vi er bare fornøyd med at vi er videre.

- Jeg tror at det var litt fremgang sammenlignet med våre tidligere kamper. Tempoet var litt bedre. Vi tar selvsagt med det positive.

- Det handlet om å kvalifisere oss. Vi har gjort det på den harde måten, men vi er i trekningen. Det er hovedsaken.

- Jeg synes vi viste god karakterstyrke. Vi vet at det vil bli stunder i løpet av sesongen hvor ting ikke vil være rosenrødt. Vi kommer ikke til å spille bra hele tiden.

- Når slikt skjer, så gjelder det å holde ut, arbeide hardt for hverandre og få resultat. Gudskjelov så klarte vi det.

- Det er viktig å huske på at vi fremdeles har spillere på vei tilbake som vil gjøre troppen sterkere de kommende ukene. Forhåpentligvis kan vi få inn et par spillere før overgangsvinduet stenger.

- Hvis du hadde spurt meg for et par uker siden om jeg hadde vært fornøyd med to seirre av to mulige i ligaen og avansement i Champions League, så ville jeg selvsagt ha sagt ja takk.

Pepe Reina gjorde en ny god kamp med et flere viktige inngripener.
- Vi forventer det fra Pepe fordi han er én av de beste keeperne i verden. Vi kan alltid stole på ham hvis vi er i trøbbel, og han gjorde det bra for oss igjen.

- Følelsen da målet kom, var en lettelse. Man ønsker ikke at det skal gå til straffespark fordi det er et lotteri, selv om man alltid har sjansen med Pepe.

- Det var en fin pasning fra Ryan og en god avslutning fra Dirk. Jeg tror vi alle var henrykte over å se ballen gå inn.
 
Mihaylov debuterte
Nikolay Mihaylov fikk ikke arbeidstillatelse i England, og ble i fjor sommer utlånt til FC Twente. I går debuterte 20-åringen mellom stengene for den nederlandske klubbens førstelag. Dessverre endte det med et 0-4-tap for Arsenal i Champions League-kvalifiseringen.